za 28 sep

Alain Johannes (CL/USA)

Multi-getalenteerde muzikant en producer

Informatie

  • Datum za 28 sep 2019
  • Open 20:30
  • Aanvang 21:00
  • Locatie Impuls
  • Ticketprijs 15,82
    incl. 1.82 servicekosten
  • Avondkassa 17,50

De Chileens-Amerikaanse muzikant Alain Johannes is een artiest, waar jij vast wel ooit naar hebt geluisterd. Dit multitalent werkte als muzikant en producer samen met onder andere Arctic Monkeys, Them Crooked Vultures, Queens of the Stone Age, Chris Cornell, PJ Harvey en nog veel meer grootheden.

Het begon voor Alain allemaal op de middelbare school waar hij in bands zat met Flea, Hillel Slovak, Jack Irons en Anthony Kiedis, die allemaal de Red Hot Chili Peppers zouden vormen. Later vormde Alain de zelf de band “Eleven” met Natasha Shneider en Jack Irons. Ze toerden met Pearl Jam en Soundgarden en maakte een aantal jaar lang tournees met Queens of the Stone Age. Als schrijver en producent heeft Alain samengewerkt met Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Queens of the Stone Age, Brody Dalle en Arctic Monkeys. Alain was touringlid van de band van PJ Harvey, evenals Them Crooked Vultures met Dave Grohl van Foo Fighters, Josh Homme uit Queens of the Stone Age en John Paul Jones van Led Zeppelin. Als componist heeft Alain muziek geschreven voor films als "Eagles of Death Metal: Nos Amis" en voor videogames zoals "Ghost Recon Wildlands" van Tom Clancy.

Kortom: een verleden waar je U tegen zegt! Alain's nieuwste project is het uitbrengen van een solo album in juli 2019, waarna hij dus ook voor een show naar De Pul zal komen. Verwacht een giga-muzikale show van hoog niveau.