za 25 mrt

Altoooooh! dance night 80's 90's alternative (NL)

Alternative Dance Night

Informatie

  • Datum za 25 mrt 2017
  • Open 21:00
  • Aanvang 21:00

Altoooooh! voor de eerste keer in Uden met een gezonde injectie van 80’s/90’s alternatieve hits. Met dansvloerdwingende, brallerige, scheurende en piepende vlammers. En bovenal, met een bescheiden protest naar de ver-mainstraiming van zielloze (indie) muziek.

No, no, nono no, no, verwacht geen ‘No Limit’, ‘Wake me up before you go go’ of andere mainstream deuntjes, maar cult-klassiekers als ‘Killing in the name’, ‘Keep on rocking in the free world’ en ‘Firestarter’. In de grabbelbak vol verrassingen zitten onder andere REM, The Smiths, Rammstein, Pixies, Depeche Mode, dEUS, NIN, Happy Mondays, Blur en Red Hot Chili Peppers. Alternatief en toch herkenbaar. Soms snoeihard, weird, ruw en psychedelisch. Maar ook breekbaar of met een interessant verhaal.

Muzikale tegencultuur
Altoooooh! werd op 8 februari 2014 geboren en vind zijn oorsprong bij deejays van de welbekende Kobus in Zeeland. Deze avond is voor iedereen met belangstelling bij de muzikale tegencultuur. De jaren tachtig zijn een feest voor alternatieve bands en fans. Er is een sterke scene met undergroundlabels, – radiostations en -magazines. De komst van goedkope electronica biedt nieuwe mogelijkheden en er is veel ´foute´ popmuziek om je tegen af te zetten. Alle meubelstukken uit de Kobus kunnen deze avond hun hart ophalen. Dresscode? Come as you are.

Altoooooh! DJ’s
Deejays theleonking en –X-X-X- gaan als vanouds aan de platenbak met een eclectische mix van zowel catchy als dansvloerdwingende alternatieve hits. Soms op het randje, soms er overheen. Daarmee is Altoooooh! al tijden de leukste, alternatieve dansavond van Ude .