zo 08 mrt

Angie Flare (NED)

EP-release van 'Footprints in the sand'

Informatie

  • Datum zo 08 mrt 2020
  • Open 14:30
  • Aanvang 15:00

Angie Flare haalt Nashville en de Amerikaanse countrypop muziek naar Uden op zondag 8 maart 2020. Tijdens haar EP release show zal Angie voor het eerst met volledige live band de songs van haar debuut EP ‘Footprints in the sand’ presenteren, afgewisseld met covers van songs die haar hebben geïnspireerd.

Angie Flare
‘Great things come in small packages’. De Nederlandse singer-songwriter Angie Flare komt uit een Brabants dorp (Gemert), is klein van stuk, maar durft groots te denken. Angie wordt geïnspireerd door de Amerikaanse stad Nashville, haar muziek en haar grote country sterren; van Dolly Parton tot Luke Combs tot Carrie Underwood.

Haar vorige single ‘Home’ nam ze dicht bij het vuur, in Nashville, op en bracht hiermee een verfrissende countrypop sound naar Nederland. Maar ook over de oceaan werd dit geluid gewaardeerd, want de track behaalde op Spotify in een maand ruim 70.000 streams.
Met haar debuut EP ‘Footprints in the sand’ zet Angie deze lijn voort. De EP is het resultaat van Angie’s muzikale zoektocht de afgelopen jaren, naar zichzelf en haar eigen geluid. Ze volgde de voetsporen van grote muzikale legendes, maar ook Nederlandse ‘new country’ helden om zo met haar EP de eerste eigen voetafdrukken achter te laten.

Support: Kimmy June
Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Het jonge meisje en de gitaar waren onafscheidelijk.
Op haar zeventiende deed Kimmy mee aan de Duitse talentenshow “Deutschland sucht den Superstar” en roerde de jury tot tranen.
De songs van Kimmy June hebben een sound en frasering die on-Nederlands is en sluit naadloos aan bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek.

Woensdagmiddag werd voor het eerst bij een inwoner van Uden het Coronavirus vastgesteld. Wat betekent dit voor jouw bezoek aan Angie Flare aanstaande zondag? Lees hier meer