zo 24 nov

Bands, Bier & Bitterballen

Met No1 Projectmanager & Death Star Discotheque

Informatie

  • Datum zo 24 nov 2019
  • Open 14:30
  • Aanvang 15:30
  • Locatie Impuls

Het is weer tijd voor een nieuwe Bands, Bier & Bitterballen (BB&B). BB&B is ons nieuwe talentontwikkelingsproject. Op zondagmiddag kun je gratis naar binnen wandelen bij De Pul om te genieten van nieuw talent uit de regio. Deze editie staan er weer twee gave lokale bands op het podium. Deze editie staan Death Star Discotheque en de band No1 Projectmanager op het programma in Uden. De entree is uiteraard gratis! 

Death Star Discotheque
De drie bandleden, elkaars tegenpolen qua karakter en persoonlijkheid, bundelen hun muzikale krachten met als resultaat een eigenwijs geluid. Als muziekliefhebbers vinden de bandleden hun inspiratie uit de vele alternatieve indie bands vanaf de jaren ’80 tot heden. De groep weet dit op creatieve wijze te vertalen naar een alternatief hip geheel anno nu.

In maart 2019 verscheen een eerste ep met daarop vijf nummers. Het plaatje mocht tot op heden zeer positieve reviews te ontvangen in diverse popmedia, en werd opgepikt door VPRO 3 voor 12. �De band werkt momenteel gestaag door aan een volledig album. Ondanks hun prille bestaan weet de band al op te vallen, en wist zodoende al programmeurs te overtuigen met hun ep. Dit resulteert in een lekker gevulde concertagenda met optredens in Nederland, België en zelfs een mini tour in Duitsland.

No1 Projectmanager
Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Inspiratie putten ze uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden. Ze streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom heeft Projectmanager drie zangers.
Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in The Wimps, een iets zwaarder rockende variant van Jabberwocky. Gitarist Peter van Hulten speelde zowat alle gitaarpartijen tijdens de opnames voor de in 2018 te verschijnen tweede plaat. Hij haakte aan.

In 2016 verscheen de debuutplaat op LP, CD en Spotify. Hierop tien eigen liedjes, opgenomen met en geproduceerd door Roel Blommers (bekend van onder andere Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees).