za 06 mei

Bersama Latin Night

Molukse gezelligheid

Informatie

  • Datum za 06 mei 2017
  • Open 20:00
  • Aanvang 20:00

Het repertoire van Bersama bestaat grotendeels uit latin. Uitgangspunt zijn traditionele Molukse liederen, maar ook Spaanse en Engelstalige nummers zijn door Nino Latuny gearrangeerd naar latin en door de hele band verwerkt naar een geheel eigen ‘Latin Maluku sound´. Met bijzondere muziekinstrumenten zoals de berimbau en de kalimba is het een ervaring om naar deze band te luisteren. Naast bekende nummers Bersama speelt op Pasar Malams, festivals en de grotere feesten en partijen in binnen- en buitenland.

De avond in De Pul is gevuld met dans en muziek, waarbij volop de verbinding wordt gezocht met de Molukse gemeenschap in de omgeving. DJ Dr. Groeve en dansgroep Badan Keseniaan zorgen voor de verbindingen tussen cultuur en de gemeenschap in de omgeving. Muziek verbindt en met muziek willen de artiesten van deze avond ook graag verbinden.
 
Nino ‘Kapitan’ Latuny, leadgitaar
Nino oprichter en bandleider van Bersama -  was in de jaren ’70  gitarist bij de bekende Latinband ‘Massada’ met o.a. Chris Latul, Zeth Mustamu en Nippy Noya. Verder speelde hij bij enkele commerciële bands en bij ‘Massiada’ een spin-off van Massada. Later nam hij deel aan het project Blue Pearl van Zeth Mustamu. Nino heeft een zilveren harp ontvangen.
 
Bertus Lekatompessy, gitaar
Bertus heeft in verschillende (Molukse) bands gespeeld zoals de bekende Gennepse formatie A5. Bertus is een talentvolle gitarist, die inmiddels ook solo’s voor zijn rekening neemt.
 
Johan Suripatty, keyboards
Johan heeft zijn sporen ruimschoots in de muziek verdiend. Hij speelt al 20 jaar in de bekende Molukse band ´Gazooth´ en sinds kort ook in de band ´Funky Groove´. Met zijn latin rifjes past Johan uitstekend in deze band.
 
Boetje Senkerij, bas
Boetje heeft jarenlang in diverse bands gespeeld waaronder Frozen Frogs later beter bekend als The Frog met o.a. Rick Devito en Age Kat. Na deze periode speelde hij in diverse bands zoals Badju Tjele Maluku, De Polderband en de country-rockformatie Inflexible.
 
Zeth Mustamu, percussie/lead vocals
Zeth was in de jaren '70 percussionist bij Massada, met o.a. Neppy Noya, Chris Latul, Rudy de Queljoe en Nino 'Kapitan' Latuny. Hij heeft veel freelance en studiowerk gedaan en gespeeld met o.a. Daniel Sahuleka, de rockgroep Batida met o.a. Bart Fermie en de samba-jazzgroep Sambita
In 2007 neemt hij in eigen beheer Blue Pearl op met enkele topmuzikanten waaronder ook Illing  Mustamu en Nino Latuny. Zeth heeft een zilveren harp ontvangen. Zeth bespeelt naast percussie en conga ook traditionele instrumenten zoals tifa, kalimba en Berimbau.
 
Illing Mustamu, conga’s
Illing is al jaren actief in diverse bands zoals Fuego, Hantam Tifa, Arnhem Praise band, Shakah drummers, 2nfro, the Blue Pearl Band (van zijn broer Zeth) en vele andere bands. Daarnaast heeft hij aan vele CD-projecten zijn medewerking verleend. De tours met de Recabite Band en Bob Fitts door Europa en Zuid Afrika zijn dan ook milestones in zijn leven.
 
Ralph Satumalaij, drums
Ralph is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Hij speelt al jaren met de formatie Sabor waarin o.a. Usje Sabandar ook ex-Massada speelt. Samen met Nino Latuny, Zeth Mustamu, Chris Latul en Usje Sabandar speelde hij ook in de formatie ‘Massiada’. Een zeer getalenteerde drummer.
 
Laita Mual, vocals
Laita is op haar 15e begonnen met zingen in een  bandje. Zij heeft gezongen in Respect 'm met Engelstalige muziek en lagu2. Verder in Jusagroove met jaren '70/'80 muziek waar zij uiteindelijk jaren mee heeft gespeeld. Zij heeft opgetreden met de bekende bassist Jaytee en met Djanecy. De laatste jaren heeft zij met “The Asian Connection” gespeeld. Met haar geweldige stem maakt zij Bersama compleet.
 
Hein Tuasuun, alt sax
Hein is een zeer ervaren saxofonist die bij diverse bands gespeeld heeft, waaronder de Molukse formatie Sentosa.
 
Zefnath Tigele sax:
Zefnath is als laatste bij Bersama gekomen, Zefnath heeft o.a. jarenlang gespeeld bij de succesvolle Molukse formatie Hous Tjd band. Hij is een zeer ervaren en gedreven muzikant.