vr 24 jul

Blackbird (NED)

Support: The Martial

Informatie

  • Datum vr 24 jul 2020
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:15

We mogen weer! We presenteren deze zomer in de maanden juli en augustus concerten in aangepaste vorm. Slechts 100 man per show in een intieme seated opstelling, volgens de geldende RIVM normen. Voorafgaand aan het concert ontvangen de bezoekers een overzichtelijk protocol hoe we bij De Pul een veilig concert bezoek mogelijk maken! Vragen kunnen ten alle tijden gesteld worden via: info@livepul.com 

Het is standaard enkel mogelijk om tickets in tweevoud te kopen. Wij hebben slechts zeer beperkt solotickets beschikbaar, voor mensen die graag alleen geplaceerd willen worden. Wil jij graag alleen zitten? Gebruik dan de couponcode SOLOPUL om een soloticket te ontgrendelen en te bestellen (OP=OP). Je voert deze code in (bij het vakje 'Heb je een kortingscode?', nadat je hebt gedrukt op 'ticket bestellen' bovenaan deze pagina.


Blackbird komt naar Uden en dat is iets heel tofs! Wij voorspellen over een aantal jaar dat gevoel van... "ik heb haar destijds al in De Pul gezien", want deze dame gaat groot worden.

Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Nostalgische songs om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar de zee. Haar doortastende en zuivere stem, en aanstekelijke presence maken haar een genot om te zien op te treden. Blackbird werd na de release van Wicked Song uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam en maar liefst twee van haar singles werden benoemd tot NPO Radio 2 Top Song. Ook maakte ze afgelopen zomer furore op Pinkpop en Tuckerville.

Support: The Martial 
De 24-jarige songwriter en multi-instrumentalist Mart van den Bighelaar is afkomstig uit Breda en beter bekend onder zijn naam The Martial. Met een buitengewoon doorzettingsvermogen zoekt The Martial het onbekende terrein op, zowel op persoonlijk vlak als in zijn muziek.
Opgegroeid in verschillende gebieden rondom Breda belichaamt The Martial de natuur van zijn geboorteplaats. Het voorbeeld is zijn innovatieve aanpak in het combineren van muzikale genres: The Martial creëert een krachtige vermenging van stijlen die het beste kan worden omschreven als Europese countrypop.

Deze combinatie van stijlen leidde onder andere tot support shows voor artiesten als Luke Combs, Lindsay Ell en Ashley Campbell, waarbij zijn eerlijke, positieve houding en de behoefte om te leven in het moment hem onderscheidt, juist in een tijd waar cynisme en individualisme steeds meer aanwezig is.