za 05 mrt

Boogie Beasts + Sonic Whip (BE / NL)

Informatie

  • Datum za 05 mrt 2022
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs 12,50
    incl. 1.50 servicekosten
  • Avondkassa 12,50

Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit België, met twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten. Boogie Beasts vertolken hun liefde voor (hill country) blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer. Boogie Beasts hebben een stevige livereputatie en toverden al talrijke clubs en festivals in de Benelux en ver daarbuiten om in gigantische feestjes. Sinds hun eerste optreden in 2011 brachten ze twee albums uit: 'Come And Get Me' (2015) en 'Deep' (2019).Tijdens het coronajaar 2020 loste de groep twee singles, gemixt door de peetvader van de Detroitse garagerock Jim Diamond (The White Stripes, The Sonics).Hun derde album 'Love Me Some' verschijnt op 17 september 2021. 
In De Pul speelt Boogie Beasts met Jan Jaspers en Patrick Louis op gitaar en vocalen, Fabian Bennardo op harmonica en Gert Servaes op drums. 

SONIC WHIP, de Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht verzorgt de support act. 
De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.
Onlangs kwam hun in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum “Triskelion” uit dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen. Het album is genomineerd voor Beste Release 2021 en de band is ook genomineerd in de categorie beste Live Performance 2021 door 3voor12Gelderland.

Sonic Whip