vr 25 sep

De Kift (NED)

Support: Stokers

Informatie

  • Datum vr 25 sep 2020
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:15

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetiserende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

De Kift presenteert in april haar twaalfde album genaamd Hoogriet. Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a. The Man Without a Past), trompettist Louis Armstrong en Belgische zanger Jacques Brel, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee.

Op Hoogriet heeft De Kift voor het eerst bevriende gastmuzikanten uitgenodigd om mee te schrijven aan de muziek, onder wie Rocco Ostermann en Wout Kemkes, (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard). En volgens de onnavolgbare Kiftiaanse letterenlogica is weer onvervalst geciteerd uit teksten van schrijvers en dichters van wereldformaat, onder wie W.H. Auden, Jan Arends, Paul van Ostaijen, Rodaan Al Galidi, Joseph Brodsky, Anton Tsjechov, W.F. Hermans, en Armando.

Dat alles resulteert in een nieuw album met een vizier op de zomerzon waarbij het veelkoppige veelkoppige orkest genoeg nieuwe munitie heeft voor een show vol spiksplinternieuwe, feestelijke dans-, wals-, en treurnummers.

Support: Stokers
Banjo, drumkoffer, contrabas, accordeon, toeters en bellen, zingende zaag, stemmen, verdeeld over 7 mannen. De Stokers, voila! Polka, hoempa, balkan, smartlap, ska, country, tja... de Stokers doen er hun eigen ding mee. Nederlandstalige manisch melancholische circuspunk, meer woorden maken we er niet aan vuil. Komt dat zien, komt dat horen!