za 30 apr

DeWolff

Informatie

  • Datum za 30 apr 2022
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00
  • Ticketprijs €27
    incl. € 2 servicekosten

DeWolff

De heren van DeWolff weten van geen stoppen. Met maar liefst acht albums, twee live-albums, twee EP's en een album samen met het Metropole Orkest weet de band een nieuw hoofdstuk te schrijven in de Nederlandse roots-rock geschiedenis. In februari brachten Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel hun nieuwe album genaamd 'Wolffpack' uit, waarmee ze weer een typerende mix wisten te maken van bluesrock, psychedelia en een vleugje soul. Het drietal is al jarenlang graag geziene gast op de Europese podia en een liveshow van DeWolff is dan ook een garantie op een goede avond uit.

Support: ELEPHANT

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de chinese kool. In 2021 verschijnt de debuut EP met prachtige melodieën, subtiele grooves en sobere maar indringende teksten. Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en ze worden getekend op het legendarische platenlabel Excelsior Recordings. In het voorjaar van 2022 verschijnt het album ‘Big Thing’, dat werd opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) in de Electrosaurus Southern Sound Studio. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag. De Volkskrant noemt ‘de bezwerende indie gitaren van Elephant’ een van de muzikale ontdekkingen van het festival en NRC spreekt van ‘een zacht snorrend, vrolijk festijn met gemoedelijke wuivende indierock’.Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe roots/indie band die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

Support: Jonathan Rhodes

Jonathan Rhodes (Groningen) vertelt verhalen zonder pretenties. Hij betreedt het toneel als de antiheld in zijn eigen avonturen. De niet-zo-dappere idealist die op zoek is naar nuance en bevestiging, terwijl het hem de moed ontbreekt om zijn geheime verlangen naar een eenvoudiger leven te volgen. Rhodes schrijft uitstekende liedjes met lyrics die het de moeite waard maken om in de liner notes te kijken. Hij houdt niet van het label singer-songwriter maar kan ook niet ontkennen dat dat precies is wat hij is. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift.

Tijdschema:
19.15 Jonathan Rhodes
20.00 Elephant
21.10 DeWolff