zo 15 dec

Dichtbundel-presentatie Maarten van den Elzen

Het Feest der Mooie Getallen

Informatie

  • Datum zo 15 dec 2019
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:15

Dichter Maarten van den Elzen presenteert aanstaande zondag zijn nieuwe dichtbundel 'het Feest der Mooie Getallen'. Maarten van den Elzen zal deze avond niet alleen voorlezen, Genoveef Lukassen vertelt tevens wat over het maakproces van de nieuwe bundel en verschillende gasten zoals VPRO hoofdredacteur Willem van Zeeland passeren de revue tijdens het prikkelende programma. 

Rob Vrolijk (ceremoniemeester) leidt het programma van deze middag in. Rob is tekstschrijver en schreef boeiende theater en toneelstukken. Hij is een ras performer, zanger en muzikant. Naast Meester van de ceremonie is hij vanmiddag onze opperstalspreekmeester

Charles Vergeer (filosoof en publiciste) schreef eerder al drie voorwoorden bij gedichten/uitgaven van mij en presenteerde mijn zesde dichtbundel ‘Rembrandt in een nieuwbouwwijk' in Foto- en Dagstudio Karel van Zeeland in Boekel (november 1999) en ‘Door de hand van Rembrandt, 31 Dichters geïnspireerd' in het Theater ‘Jan van Besouwhuis' in Goirle tijdens de Nacht van het gedicht (1997) naast een presentatie van Joep Baartmans.

Willem van Zeeland (VPRO-Hoofdredacteur/journalist). Al ruim 30 jaar een goede vriend van mij en diegene die van de zes sprekers mij het beste kent. Belangrijkste opvolger van mij als organisator van literaire café’s in de (Nieuwe) Pul. Kenner en liefhebber van muziek, poëzie, literatuur, beeldende kunst, vormgeving, architectuur en politiek. Pauze (drankje, hapje en de mogelijkheid tot het aanschaffen van het nieuwe werk).

De presentatie is aansluitend op het praatcafé van Debatcentrum de Grens over de stand van zaken van Kunst en Cultuur in Uden en omgeving. Toegang voor beide evenemenenten is gratis.