vr 03 feb

DOOL + Donnerwetter + The Naked Sweat Drips (NL)

Hoppaaa! Weer drie hele lekkere bands bevestigd voor onze toffe popzaal!

Informatie

  • Datum vr 03 feb 2017
  • Open 19:30

Hoppaaa! Weer drie hele lekkere bands bevestigd voor onze toffe popzaal! Op vrijdag 3 februari komen Donnerwetter, DOOL en The Naked Sweat Drips naar Uden!

Donnerwetter
Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood, maar het leven de band op de hielen. Altijd op zoek naar de kick van de Donnerwetter Dopamine! De intense liveshows klinken alsof Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps en Grizzly Bear samen het podium beklimmen en ze Nick Cave als bezwerende frontman hebben gestrikt.

PlatoMania: “De caleidoscopische rock van de band hypnotiseert, verleidt en verwart.” 3VOOR12: “Zanger Rocco zingt recht uit het hart. Dat hoor je, dat voel je, dat zie je. Melancholiek met ballen.”

DOOL
Het broeit onder de dikke rookpluimen van de Rotterdamse industrie. Meezwevend op oneindige, hypnotiserende gitaarpartijen, neemt Ryanne van Dorst (Elle Bandita) en haar band (met leden van o.a. The Devil's Blood en GOLD) ons mee in haar wereld van onheilspellende en zwartgallige rock. Doom en sludge worden tijdens hun shows afgewisseld met hard rockende en blazende partijen. Eind januari komt dan eindelijk het langverwachte debuutalbum uit, perfect op tijd voor de show in De Pul, dus!

The Naked Sweat Drips
Een waanzinnig trauma is wat rest na het zien en horen van dit rocksextet. De live performance van The Naked Sweat Drips brandt op het net- en trommelvlies. Met brute kracht walst de band sinds 2010 over de Nederlandse en Duitse podia. De oorspronkelijk Boxmeerse formatie combineert intense psychedelische klanken met psychopatische teksten. Deze unieke vermenging doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd