zo 15 nov

Ernst Jansz (NED)

UITGESTELD

Informatie

  • Datum zo 15 nov 2020
  • Open 18:30
  • Aanvang 19:30

Het kabinet heeft op dinsdagavond 3 november een pakket aan aanvullende maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze tijdelijke verzwaring van de maatregelen geldt tot 19 november, waarna weer wordt teruggegaan naar de gedeeltelijke lockdown. 

Wij zijn samen met alle betrokken partijen druk doende om onze evenementen en concerten tot en met 13 december een nieuwe datum te vinden. Tickethouders ontvangen meer informatie per mail zodra wij meer informatie hebben over deze show. In de meeste gevallen proberen wij de show te verplaatsen.

_________________________________________________________________________


Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee toerde hij ook vele jaren door de lage landen.

Zelf maakte hij een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.
Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, De Neerkant, en een gelijknamig boek en theatertournee.
Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire. 

De band bestaat verder uit Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool).