do 26 mei

Firewind (GRE)

20th Anniversary European Tour met Gus G

Informatie

De Griekse gitarist Konstantinos Karamitroudis, beter bekend als Gus G, trekt in 2022 als een wervelwind door Europa. De band van de guitar wizzard, die eerder speelde in Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy, Dream Evil én voor Ozzy Osbourne, werd in 1998 doorhemzelf op zijn 18e opgericht, nadat hij na slechts een aantal weken op het Berklee College of Music in Boston koos voor zijn eigen weg. De Griekse gitarist was naar Amerika gekomen voor Berklee College, maar hing daar slechts enkele weken rond, om daarna zelfstandig aan de slag te gaan om naam te maken in de metal scene. Hij trommelde wat bevriende muzikanten op en nam in Amerika een demo op onder de naam Firewind. De demo, met een duidelijke rol voor Gus' zijn gitaarkwaliteiten was een poging om een record deal binnen te slepen. Dat lukte, maar Gus speelde zich ook in de kijkers bij bands als Dream Evil, Nightrage en Mystic Prophecy. Gus focusde zich op deze bands en werd in de daaropvolgende jaren ook nog gevraagd als gitarist bij Ozzy Osbourne en als tijdelijke gitarist van Arch Enemy. Rondom al deze legendarische bands keerde Gus altijd terug naar zijn eigen kind: Firewind. 

Na 20 jaar en acht studio albums later, volgden in 2020 het album met de simpele titel 'Firewind' is het in 2022 tijd voor een 20th Anniversary Tour door heel Europa. De tournee, die wordt afgetrapt in Malmo Zweden, wordt op 26 mei afgesloten in De Pul. 

Support: Eleine
In 2020 kwam het derde album 'Dancing in Hell' van ELEINE uit. Een krachtig album, maar dit is een band die je eigenlijk pas echt beleeft wanneer ze live voor je staan. De donkere metal zal je zeker bijblijven!