zo 04 jul

Flavium & Grollo (NED)

Let the good times roll

Informatie

  • Datum zo 04 jul 2021
  • Open 18:00
  • Aanvang 19:00
  • Ticketprijs 18,50
    incl. € 2 servicekosten

Flavium behoort tot de meest toonaangevende bluesbands van Nederland. Al jaren is de band actief op blues- en festivalpodia in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Ierland.

Bluesklassiekers 'Nightlife' en 'Nobody Knows You When You’re Down and Out' bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. Wie denkt dat blues vrij statisch is komt bedrogen uit want deze band swingt als geen ander. Spetterende solo’s, oorstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues, het komt allemaal langs tijdens een optreden en werd vastgelegd op meer dan tien lp’s en cd’s.

Tijdens Flavium plays BB King in De Pul Uden brengt de Nederlandse band muziek van een grootheid, waar zij het podium mee hebben mogen delen.

"Hey fella's, that's a mighty fine band you got there, and I dig the way you put your own twists and turns in some of my songs", zei BB King tegen Anne-Geert Bonder van Flavium in de foyer van het Haags Congrescentrum, waar de band voor BB King opende in 1977. De in 2015 overleden BB king geldt als een van de grootste Amerikaanse bluesartiesten ooit.

Aangeslagen, maar niet echt beschadigd door de coronacrisis van 2020 gaat Flavium haar machine weer opstarten. Tijdens de tournee, waarmee ze naar De pul komen brengt de band de fameuze songs van BB King, voorzien van hun eigen 'twists and turns'.

Grollo
Grollo, de enige en daarmee ook de beste Cuby and the Blizzards tribute band van Nederland. Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen. Samen delen ze de voorliefde voor muziek uit de jaren 60/70, en zo ontstond dan ook het idee om eens een eerbetoon te brengen. Aan wie anders dan aan Cuby and the Blizzards, met wie zij zich als provinciale (Diepenheim, Lemele, Deventer, Zwolle) bluesrockers zo verwant voelen. Het passende instrumentarium hadden ze al. Dit is ook logisch aangezien de band bestaat uit leden van Tricklebolt, The Grand East, Money and the Man en Boogie Monster. Allemaal jonge bands die volop inspiratie putten uit de tijd dat Harrie Muskee zelf ook nog een broekie was.

Het repertoire beslaat dan ook de eerste tien jaar van de band, van 'Desolation' tot en met 'Kid Blue'

Seated show
Wij gaan er op dit moment van uit dat het concert in april een seated show zal zijn voor maximaal honderd bezoekers. De Pul doet er alles aan om jouw bezoek zo comfortabel en veilig mogelijk te laten verlopen. In de aanloop naar de show houden wij tickethouders hiervan op de hoogte per mail. Mocht je vragen hebben hierover, dan mag je altijd mailen naar info@livepul.com