vr 09 jun

Fleddy Melculy (BE)

Snoeihard, kei grappig

Informatie

  • Datum vr 09 jun 2017
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00

Da zijn niet eens liedjes maar gewoon gezeik! Ik haat Jazz! Geen uitspraken van boze Pulbezoekers, maar titels van nummers van Fleddy Melcury. De snoeiharde Vlaamse metalsensatie staat op het punt de wereld te domineren. Fleddy Melculy is zowel maatschappelijk als muzikaal urgent en relevant. De nieuwe Vlaamse metalband bracht begin januari 2016 een eerste song uit 'T-shirt van Metallica' en dat was meteen goed om opgepikt te worden door o.a. HUMO. De buitenechtelijke zoon van Lars Ulrich en Lita Ford (eigenlijk Rars Ulrich en Rita Ford) werd na een confrontatie met de geest van Dimebag Darrell (van Pantela) begenadigd met buitenaardse talenten voor metal en hardcore-muziek met als opdracht de metalwereld definitief naar zijn hand te zetten. Fleddy begint eerst in Vlaanderen. Daarna de rest van de wereld.

Met Lemmy naar de eeuwige jachtvelden, Ozzy die niet meer rockt zonder rollator, James Hetfield nuchter, Alice Cooper met een golfverslaving en Bruce Dickinson meer in de cockpit van een vliegtuig dan op een podium is het pover gesteld in het rijk der metalgoden… Maar wie komt daar tevoorschijn met metalen ballen als kokosnoten zo groot?
’t Is Fleddy Melculy godmiljaardenondeju en hij brengt staalharde hardcore/metal met hilarische Nederlandstalige teksten mee waarin bezieler Jeroen Camerlynck (De Fanfaar) alledaagse frustraties als ‘Geen Vlees, Wel Vis’, ‘Apu Van De Nightshop’ en ‘T-Shirt Van Metallica’ uitspuit over het publiek.

SUPPORT: KING OF SCHROBBELER
Wat krijg je als je een stel punk/hardcore/metal kids bij elkaar stopt die graag van zuipen en feesten houden? Kings of Schrobbeler is een trotse Eindhovense carnavals coverband die Hollandse schlager, Brabantse volksliederen en pop klassiekers combineert tot een mengelmoes van snelle punkrock dat doet denken aan NOFX en Ten Foot Pole, tot zelfs de knoerharde metal van Iron Maiden en Slayer. Door te schreeuwen, te zingen, te lallen en te knallen raast dit energieke vijftal door een set gevuld met krakers als Boes Boes, Bestel Mar en Mooi Man, tot de ballades van Kelly Clarkson, de epische meezinger Bro Hymn, en wat Nederlandstalige legendes als Gerard Joling en Frans Bauer die ook op mogen draven. Niets blijft bespaard of onaangetast. Kings is het fiske waarop je gewacht hebt!