vr 02 jun

Gifter + White Elephant

Indierock & Powerpop

Informatie

  • Datum vr 02 jun 2017
  • Open 19:30
  • Aanvang 19:30

Wie het Engelse woordenboek erbij pakt, zal zien dat het woord ‘gifter’ er niet in te vinden is. Desondanks geeft Gifter zelf een betekenis aan dit woord. Het gifter-moment is een eye opener: een heldere ingeving. Net zo helder is hun muziek: catchy riffs en een duidelijke melodie, wat resulteert in een solide mix van indierock en powerpop.

Gifter toerde al eens door het land; van Terschelling tot Maastricht. Niet bij de minste plekken ook: in EKKO (met The Twilight Sad), Willem Twee Poppodium, Gebr. De Nobel, Mezz, Groene Engel en Bevrijdingsfestival Brabant.

Falling down
De band werd geselecteerd voor Proud of the South, dook de Mailmen Studio in met Martijn Groeneveld en stond in de Hollandse Nieuwe, diverse Spotify lijstjes en alternatieve hitlijsten. Misschien was vroeger alles beter, maar de toekomst belooft het beste. Met dat inzicht liet Gifter de postrock achter zich en maakte plaats voor een nieuwe formule met de single ‘Falling Down’. Al snel nadat de clip in première ging bij The Daily Indie werd de clip ook door tv-zender XITE opgepikt. De nieuwe formule is nu meer dan comfortabel en het viertal werkt onuitputtelijk door aan nieuw materiaal. En goed nieuws: Falling Down krijgt al een vervolg op 25 mei.

Support: White Elephant
White Elephant is een 4-koppige indie band uit Oss. Afkomstig uit de industrie stad brengt de band een cocktail van post-punk, pop en alternatieve rock. Geïnspireerd door de catchy gitaarlijntjes van de Kings of Leon en de vocalen van Jeff Buckley brengt de band een atmosferische scène naar het podium. Inspiratie komt voort uit eigen ervaringen. Ze vertellen een persoonlijk verhaal waarin eenieder haar eigen leven wel herkent.