zo 20 mei

Fijnproeversweekend - The Mourning Glories (NED)

Ft. Gitta de Ridder

Informatie

  • Datum zo 20 mei 2018
  • Open 14:30
  • Aanvang 15:15
  • Ticketprijs 10,17
    incl. 1.17 servicekosten
  • Avondkassa €11

Drie avonden, zes acts, speciaal voor de échte muzikale fijnproevers. De Pul wil haar bezoekers met het Fijnproeversweekend trakteren op fantastische muziek: een weekend lang. Met acts uit binnen- en buitenland willen we de liefhebbers van muziek trakteren op iets bijzonders. Een soort festival, maar dan anders. 

The Mourning Glories
Alsof je een plaat uit de jaren ‘20 op de LP legt, waarop een definitief afscheid of verbroken liefde wordt bezongen door een vrouwenkoortje. Alleen de authentieke kraak mist nog. Zo klinkt The Mourning Glories, een in Nederland gevestigd vrouwelijk trio, met leden uit de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk. Ze zingen ingewikkelde harmonieën in een zwoele stijl. Traditionele Amerikaanse rootsmuziek die je kippenvel bezorgt en waar je je ogen niet vanaf kunt houden!

Gitta de Ridder
De Ridder trekt haar luisteraars in een wereld vol indrukken en gevoelens. Gevoelens van plezier, verdriet en verwondering. Verhalen, gedachten, dromen en hoop, alles komt voorbij. Al van jongs af aan maakt zangeres Gitta de Ridder muziek, maar pas sinds 2014 doet ze dat weer alleen. Een aantal EP’s en singles later is het tijd geworden voor een eerste album en een nieuwe single. Na te zijn opgegroeid in Nederland, trok zij heel Europa door, om uiteindelijk te settlen in London, waar ze sinds 2008 woont. Vanaf daar maakt ze haar muziek, maar tijdens het Fijnproeversweekend komt ze naar Uden om haar wereldse muziek te brengen. 

Dit optreden is de afluiting van drie dagen Fijnproeversweekend in De Pul. Een kaartje voor deze show kost slechts 10.17 euro. Maar voor 25.42 euro, geniet je het hele weekend van bijzondere muziek in De Pul. Passepartouts zijn slechts beperkt beschikbaar en hier te verkrijgen