vr 10 apr

Habitants (verplaatst 06-06-2020)

Show samengevoegd met concert Lesoir

Informatie

  • Datum vr 10 apr 2020
  • Aanvang 21:30
  • Open 20:30
  • Locatie Kleine zaal
  • Voorverkoop €14
    incl. € 1.50 servicekosten
  • Avondkassa €15

Deze show is verplaatst naar zaterdag 6 juni. De show is samengevoegd met het concert van de Limburgse band Lesoir. Jouw ticket voor de show van Habitants blijft gewoon geldig voor deze nieuwe datum. 

Voor eventuele vragen kunt u terecht op info@livepul.com


_____________________________________________________________

De Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, bracht begin 2016 haar eerste nummer Meraki internationaal uit. De release was het startschot van een crowdfunding voor de financiering van het debuutalbum. Fans uit meer dan 40 landen brachten vervolgens binnen enkele dagen het bedrag bij elkaar. Het publiek was er, het album verscheen in oktober 2018 en kreeg wereldwijd direct lovende recensies.

Op One Self laat Habitants een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en dark wave horen. Gekenmerkt door een donkere, dromerig speelse 80’s sound, vergelijkbaar met de bands uit de 4AD-stal in die tijd (Cocteau Twins en Slowdive). Zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) werkte eenmaal eerder samen met The Gathering en laat bij Habitants horen dat haar dromerige, heldere vocalen verrassend goed passen bij de donkere en melancholische sfeer van de band. Met gitaargedreven soundscapes laat Habitants je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme.
De band bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).