zo 27 sep

Jimmy Rosenberg Trio (NED)

UITVERKOCHT

Informatie

  • Datum zo 27 sep 2020
  • Open 15:00

’s Lands meest geroemde Sinti gitarist komt gewoon naar Uden! De Nederlandse Jimmy Rosenberg staat zondag 29 maart in De Pul met zijn Jimmy Rosenberg Trio. De meester gitarist Rosenberg was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt.

Op tienjarige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documentaire ‘Django’s Legacy’, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten. Hij trad op door heel Europa. Van het Concertgebouw tot Djangofestivals in Oslo en Parijs. Een carrière waar iedere muzikant van droomt. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduwkant van het leven. 

Na jaren van stilte pakt hij de gitaar op. Meteen waren daar lovende kritieken. De Pul is dan ook blij dat ze deze meester van de zes snaren mag ontvangen in Uden. Speciaal voor deze show zal De Pul zijn ingericht met stoelen, zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van het virtuoze gitaarspel van Rosenberg. 

Deze show is in verband met de huidige coronamaatregelen verplaatst en opgeknipt in twee shows. De eerste show (Jimmy Rosenberg Trio #1) start om 16.00 uur. De tweede show (Jimmy Rosenberg Trio #2) start om 20.00 uur. Beide shows zijn volledig uitverkocht.