vr 04 mei

LAKSHMI + The Ultraverse + Hypergoods (NED)

Zacht duisters

Informatie

  • Datum vr 04 mei 2018
  • Open 20:30
  • Aanvang 21:00
  • Ticketprijs €11,30
    incl. € 1.30 servicekosten
  • Avondkassa €15

Een volle avond genieten van vette, jonge acts, met een volledig eigen sound? Dan is dit jouw avond! Drie elektrische, indie acts om bij weg te dromen. 

LAKSHMI
Deze Haarlemse singer-songwriter omschrijft haar muziek als Dark Electronic Pop: een mix van poëtische teksten en donkere violen en synths. In december 2014 stond zij in de finale van de Grote Prijs van en ze was te zien in het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter’. Maar je kunt haar ook kennen van haar latere optredens bij De Slimse Mens en DWDD. 

In maart 2016 verscheen haar debuut-EP 'Come Sin with Me' gevolgd door haar tweede EP ‘Sinister’. In dat jaar wordt zij ook uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ook was ze samen met haar band te gast bij De Wereld Draait Door. In maart van dit jaar verscheen haar, naar zichzelf vernoemde, debuutalbum. Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning. Maar vergis je niet: deze volbloed zangeres - voluit Lakshmi Swami Persaud geheten - is een pittige jonge vrouw die precies weet wat ze wil. Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op dit debuutalbum de liefde in al haar vormen. Prachtige, persoonlijke verhalen - verpakt in die atmosferische Dark Electronic Pop-klanken: denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack...!

Hypergoods
Hypergoods is een nieuwe eclectische blend van sferische synths, catchy vocals en frisse beats. Drie totaal verschillende young individuals die samensmelten op het podium. In mei 2016 werd hun debuut EP 'Land of Nowhere’ gereleased in een uitverkochte Melkweg, Amsterdam en kort daarna opgepikt door Radio 1.

De muziek van Hypergoods is een Indie variant van Elektropop, maar de band creëert hierbinnen toch haar eigen genre. De elektronische beats worden gecombineerd met akoestische drums, maatwisselingen en invloeden uit de Wereldmuziek, Disco en de 90’s. De toetsen brengen sferische soundscapes terwijl de zang er met Folk geinspireerde melodieën een speels karakter geeft aan de muziek. Dit alles natuurlijk vanuit het hart geschreven en gespeeld. De missie van de band: cliché’s geen cliché’s laten zijn en diepte zoeken in de hedendaagse commercie.

The Ultraverse
The Ultraverse is een nieuwe electronica act uit Nederland. Producer Huub van Loon werdgeïnspireerd door artiesten als Trentemoller, Moderat en Bob Moses. Houdt vandonkere, sferische elektronische muziek maar zijn voorliefde voor pop blijft altijd op devoorgrond. Deze combinatie is de fundatie voor The Ultraverse.

De act bestaat uit drie man: Pim Mulders op gitaar, Jos van Loon als liveproducer en Huub speelt synths en zang. Op het podium vind je veel vintage synths; eencombinatie van stuwende muziek die je doet dansen en tegelijkertijd doet luisteren door desongs met sterke hooks en tekst.