vr 23 okt

Lakshmi (NED)

UITGESTELD

Informatie

  • Datum vr 23 okt 2020
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Locatie Kruisherenkapel Uden

Het kabinet heeft op dinsdagavond een pakket aan nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In deze zogenaamde 'gedeeltelijke lockdown' is een verbod op samenkomsten van meer dan dertig personen tot ten minste 11 november.

Wij zijn samen met alle betrokken partijen druk doende om voor deze show een nieuwe datum te vinden. Tickethouders ontvangen meer informatie per mail zodra wij meer informatie hebben over deze show. In de meeste gevallen proberen wij de show te verplaatsen.

_________________________________________________________________________

Na haar debuutvoorstelling ‘ADEM’ en de reprise hiervan – met in totaal 90 shows – gaat creatief talent LAKSHMI dit najaar op tournee langs poppodia en theaters met haar nieuwe voorstelling ‘Huidhonger’. Deze Corona-proof voorstelling in kleine bezetting gaat over onderwerpen als eenzaamheid, intimiteit en verlangen, dingen die we zo missen tijdens de pandemie. LAKSHMI zingt covers die betrekking hebben op de bijzondere tijd waarin we ons bevinden, naast eigen werk dat naadloos hierop aansluit.


Het thema van de voorstelling is huidhonger, een term die een diepere betekenis heeft gekregen door de strenge Corona-maatregelen, waarin aanraking iets lijkt uit een ver verleden. Geïnspireerd door haar optreden in het tv-programma M, waarin LAKSHMI in april hetzelfde thema bezong met de Divinyls-cover ‘I Touch Myself’, besloot ze te onderzoeken wat aanraking en intimiteit voor haar zelf en voor anderen betekent.

LASKHMI: “De behoefte aan aanraking, acceptatie en liefde is zó universeel. Daar kwamen we pas écht achter toen we elkaar niet meer van dichtbij mochten zien, geen handen meer mochten schudden, geen knuffels meer mochten geven. Dat triggerde heel veel emoties bij mij en anderen, en inspireerde mij voor mijn nieuwe voorstelling ‘Huidhonger’.”

In elke levensfase verandert je verhouding tot anderen, maar één ding hebben we allemaal gemeen: verlangen naar aanraking, acceptatie en liefde. Datgene wat juist in deze tijd niet meer vanzelfsprekend is. Van het empty nest syndroom tot de Golden Hour. Van de pubertijd tot de dood. LAKSHMI behandelt alle fases in het leven door vertolkingen van eigen muziek, covers en spoken word.

LAKSHMI wordt live begeleid door Rob Peters (gitaar, live productie, toetsen) en Pauline Koning (viool, piano, achtergrondzang).

LAKSHMI staat 23 oktober in de Udense Kruisherenkapel, waar De Pul, net zoals in hun eigen zaal, zorgen voor een comfortabel en veilig concertbezoek. Het is mogelijk om vrij te gaan zitten op twee- en eenzitsplekken. Deze plekken staan op de juiste afstand van elkaar.