za 06 jun

Lesoir & Habitants (NED)

Deze show wordt verplaatst

Informatie

  • Datum za 06 jun 2020
  • Aanvang 20:00
  • Locatie Impuls
  • Ticketprijs 13,50
    incl. 1.50 servicekosten
  • Avondkassa €15

Deze show wordt verplaatst, maar zal naar alle waarschijnlijkheid in aangepaste vorm deze zomer plaats gaan vinden. Voor vragen kun je contact opnemen met info@livepul.com

Lesoir

Lesoir is niet langer nieuw in het muzikale landschap van progressieve rock. De Limburgse band, opgericht in 2010, boekte de afgelopen tijd al veel successen in China en komt net terug van een tour met Riverside. De afgelopen jaren stonden zij ook al samen met The Gentle Storm, Delain, Evergrey, The Pineapple Thief en Within Temptation op het podium. Hun nieuwste album ‘Latitude’ werd geproduceerd door John Cornfield (Muse) en Bruce Soort (The Pineapple Thief) en is uitgebracht bij het Duitse label Gentle Art Of Music.

Habitants
De Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, bracht begin 2016 haar eerste nummer Meraki internationaal uit. De release was het startschot van een crowdfunding voor de financiering van het debuutalbum. Fans uit meer dan 40 landen brachten vervolgens binnen enkele dagen het bedrag bij elkaar. Het publiek was er, het album verscheen in oktober 2018 en kreeg wereldwijd direct lovende recensies.

Op One Self laat Habitants een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en dark wave horen. Gekenmerkt door een donkere, dromerig speelse 80’s sound, vergelijkbaar met de bands uit de 4AD-stal in die tijd (Cocteau Twins en Slowdive). Zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) werkte eenmaal eerder samen met The Gathering en laat bij Habitants horen dat haar dromerige, heldere vocalen verrassend goed passen bij de donkere en melancholische sfeer van de band. Met gitaargedreven soundscapes laat Habitants je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme.
De band bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).