zo 19 mei

Maiden uniteD (NED)

Akoestische Iron Maiden

Tickets bestellen

Informatie

Maiden uniteD, de akoestische Iron Maiden tributeband met onder meer Ruud Jolie (Within Temptation) en Damian Wilson (ex-Threshold) onder leiding van Joey Bruers (Up the Irons). Het begon met een éénmalige show tijdens de Iron Maiden fanclubdag in 2006 en is uitgegroeid tot een volwaardige band met ondertussen al drie albums op zak.

In 2006 organiseerde Joey Bruers (Up the Irons) speciaal voor de Iron Maiden fanclubdag een speciale show, die onbedoeld zorgde voor de geboorte van Maiden UniteD. Door de jaren heen is de groep uitgegroeid tot een volwaardige band met inmiddels drie albums op zak.

In 2010 besloten bandleiders Ruud en Joey om het album Piece of Mind ('83) in zijn geheel op te nemen. Dit zou moeten leiden tot een korte tour. Echter werd het zo'n succes dat besloten werd om een tweede en derde album op te nemen met zeer verrassende arrangementen.

In de studio werden beide heren vergezeld door leden van nationale topbands als Within Temptation, Textures, The Gathering, Agua de Annique, Daybroke en Stream Of Passion, maar ook rapper/zanger Wudstik (bekend van TVOH). Daarnaast ook internationale helden als Luke Appleton (Iced Earth), Perttu Kivilaakso (Apocalyptica), Doogie White (ex-Rainbow), Ralf Scheepers (Primal Fear) en Lee Morris (Paradise Lost) deden mee. Zelfs oud-Iron Maiden frontmannen Paul Di'Anno en Blaze Bayley werkten samen met Maiden UniteD

Niet alleen in Nederland maar ook club en festivalshows in België Duitsland, Engeland en Frankrijk werd Maiden uniteD een graag geziene band. Het absolute hoogtepunt was vorig jaar toen ze in een uitverkocht Carré stonden.