vr 06 mrt

Marike Jager (NED)

Hey Are You OK

Informatie

  • Datum vr 06 mrt 2020
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:15
  • Locatie Impuls
  • Ticketprijs 16,50
    incl. 1.50 servicekosten
  • Avondkassa €18

Hey Are You OK (najaar 2019) is Marike Jagers vijfde studioalbum. Toch beschouwt ze de plaat als een debuut, waarop alle lagen van haar stem en gitaarspel meer speelruimte hebben dan ooit. Jager liet zich daarbij inspireren door wat ze zelf het liefste luistert – van Beck en Madonna tot de kristalheldere twang van een Fender Mustang op vers vinyl.

Ze centreerde het album rond buitenbeentjes met een eigen verhaal. Zonderlingen die aandoenlijk, kwetsbaar of in de war zijn. Mensen die anders denken en dingen anders doen. Verre van perfect, maar wel boeiender dan de gepolijste werkelijkheid. Hey Are You OK is haar ode aan de imperfectie, de omarming van het leven zonder filter.

Hey Are You OK werd geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David and the Gospel Sessions) en gemixt door Tchad Blake (Arctic Monkeys, Sheryl Crow, The Black Keys). Het resultaat is een frisse, veelzijdige indiepopplaat op het snijvlak van instinct en inspiratie. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in 12 songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. Hey Are You OK is uitdagend, sfeervol en onmiskenbaar Marike Jager.

Support: Jo Marches
Jo Marches maakt pop met een likje LSD. Met haar muziek beweegt ze zich in de schemerzone tussen psychedelische synthpop en shoegaze: hallucinerende pop songs in een bad van haar favoriete synthesizers.Eerder speelde ze als support act bij o.a. Blaudzun, Faces on TV en Eefje de Visser en tourde ze in Canada met haar band. In 2020 komt haar derde EP moon mirror uit.

Woensdagmiddag werd bekend dat in Uden voor het eerst het Coronavirus is vastgesteld bij een inwoner. Wat betekent dit voor jouw bezoek aan De Pul? Hier lees je meer.