za 29 aug

Massada (NED)

UITVERKOCHT

Informatie

  • Datum za 29 aug 2020
  • Open 19:30
  • Ticketprijs €21
    incl. € 2 servicekosten
  • Avondkassa €21

Massada komt naar De Pul! De populaire band uit de jaren zeventig en tachtig, bekend van nummers als Latin Dance en Sajang é. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de jaren zeventig de basis van een van ’s lands succesvolste Molukse bands. Die overigens ooit begon onder de naam ‘The Eagles’. Door de groeiende populariteit van de Amerikaanse naamgenoot, besloot de Molukse groep hun naam te veranderen. Destijds speelde de band nog voornamelijk op Molukse feesten, maar in de jaren die volgden veroverde de groep ook veel harten buiten de Molukse gemeenschap en kan Massada worden gezien als een bepalende stem in de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. 

Sterker nog: Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Hun uitgebreide percussie heeft later veel navolging verkregen bij andere bands binnen Nederland. Door hun spectaculaire optredens op onder andere Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en zelfs Azië maakte de band hun live reputatie helemaal waar. 

De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock betiteld. Massada speelt uitsluitend eigen composities. Na ruim veertig jaar treedt de groep, die haar oorsprong vindt in Huizen, nog steeds op. De groep bestaat in De Pul uit Johnny Manuhutu (leadvocals), Rudy de Queljoe (gitaar), Jopie manuhutu (timbales), Jan Jermais (gitaar), James Sabandar (bass), Freddy Anindjola (toetsen), Daniël Bloem-Beretty (conga’s) en Alvin Manuhuwa (drums). 

We mogen weer! We presenteren deze zomer in de maanden juli en augustus concerten in aangepaste vorm. Slechts 100 man per show in een intieme seated opstelling, volgens de geldende RIVM normen. Voorafgaand aan het concert ontvangen de bezoekers een overzichtelijk protocol hoe we bij De Pul een veilig concert bezoek mogelijk maken! Deze show is verplaatst van 17 april 2020 naar 29 augustus in verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus.Vragen kunnen ten alle tijden gesteld worden via: info@livepul.com 

Deze show is volledig uitverkocht