vr 19 apr

My Brainbox (NED)

Ft. Jan Akkerman & Bert Heerink

Informatie

  • Datum vr 19 apr 2019
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs 22,60
    incl. 2.60 servicekosten
  • Avondkassa €25

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld.

Hij heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn contributie aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

In datzelfde jaartal startte de meester de samenwerking die My Brainbox heet. Samen met zanger Bert Heerink (ex-Vandenberg), Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas/percussie) en drummer Marijn van den Berg doet de band oude tijden herleven. Een optreden van My Brainbox is nooit hetzelfde, maar is altijd fris, energiek en onvoorspelbaar!

Support: The DGB met Danny Giles
Niemand minder dan Danny Giles en zijn trio The DGB zullen het voorprogramma verzorgen bij de show van My Brainbox in De Pul. Giles (gitaar en vocalen) vormt samen met Pat Garvey (drums) en Jon Chase (Bass) een driekoppige bluesrock-machine waar je u tegen zegt. Geweldig gitaarwerk in combinatie met een super strakke ritmesectie, dat is waar Danny Gils en zijn mannen uit London voor staan.