zo 20 jun

My Brainbox (NED)

Uitverkocht

Informatie

  • Datum zo 20 jun 2021
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs 19,50
    incl. € 2 servicekosten

Deze show is volledig uitverkocht. In De Pul worden op dit moment zitconcerten georganiseerd voor maximaal vijftig bezoekers. Bezoekers hoeven vooraf GEEN (snel)test te doen en kunnen, met inachtneming van alle maatregelen van het RIVM, komen genieten van livemuziek in De Pul.

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld.

Hij heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003), ‘Minor Details’ (2011) en zijn meest recente release 'Close Beauty' (2019). Als gevolg van zijn contributie aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

In datzelfde jaartal startte de meester de samenwerking die My Brainbox heet. Samen met zanger Phil Bee, Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oijens (bas) en drummer Marijn van den Berg doet de band oude tijden herleven. Een optreden van My Brainbox is nooit hetzelfde, maar is altijd fris, energiek en onvoorspelbaar! Oude tijden herleven met hits als 'Down Man, 'Dark Rose', 'Summertime', 'Sea of Delight' en vele anderen. 

De band stond al eerder in De Pul en komt nu weer terug voor een unieke (seated) show. In verband met de geldende coronamaatregelen zijn er slechts een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. Wil jij er bij zijn? Koop dan snel je kaarten. 

Seated show
Eerder zou deze show in mei plaatsvinden, maar in verband met de coronamaatregelen is besloten deze show te verplaatsen naar 20 juni. Ook is met deze verplaatsing de zanger van deze show veranderd. Op 20 juni zal Phil Bee op het podium staan naast Jan Akkerman. De Pul doet er alles aan om jouw bezoek zo comfortabel en veilig mogelijk te laten verlopen. In de aanloop naar de show houden wij tickethouders hiervan op de hoogte per mail. Mocht je vragen hebben hierover, dan mag je altijd mailen naar info@livepul.com