za 19 feb

Navarone (NED)

Informatie

  • Datum za 19 feb 2022
  • Open 19:30

Extremely loud and incredibly close, dat is hoe de Nijmeegse rockers van Navarone zichzelf omschrijven. Zanger Merijn van Haren en gitarist Kees Lewiszong begonnen in 2008 het muzikale project 'Overthrow', waarmee ze in korte tijd al wisten op te klimmen tot het voorprogramma van de Golden Earring, wat resulteerde in méér optredens én een nieuwe bandnaam: Navarone. Een eerste EP volgde in 2009 en de radio en festivals klopten al snel aan de deur. 

​Nadat de Nijmeegse rockband Navarone in 2019 hun succesvolste jaar ooit beleefde - met o.a. een 2de plek bij TVOH, twee volledig uitverkochte clubtours met 20 eigen headline shows, supports voor Bon Jovi in 't Goffertpark en Anouk in Ziggodome (2 keer zelfs) en meer dan 35 zomerfestivals - staat de band nu helemaal klaar om de draad eindelijk weer op te pakken. En hoe, want de heren hebben het afgelopen 1,5 jaar niet stilgezeten! Hun gestage opmars is namelijk niet onopgemerkt gebleven en tijdens de pandemie heeft de band dan ook getekend bij het grote Sony Music en zijn ze de studio ingedoken met niemand minder dan Gordon Groothedde (o.a. bekend van zijn werk met Krezip, Maan, Waylon, Bløf, Miss Montreal, Ayreon etc.). En als klap op de vuurpijl is de eerste nieuwe single “Can’t Love” op 28 mei uitgekomen. En wat voor een single! Dat voorspelt veel goeds voor wat ons nog meer te wachten staat.

Door de jaren heen zag je Navarone meer dan eens in De Pul en nu komt de band naar Uden om de nieuwe tournee af te sluiten! 

Support: Tricklebolt
In 2018 was Tricklebolt de eerste band die ooit in onze Impuls zaal speelde. Nu is de band toegevoegd aan de uitverkochte show van Navarone en staan zij voorafgaand aan de Nijmeegse rockband op het podium van De Pul. Na het uitbrengen van hun Drive In live album deze zomer kan Tricklebolt eindelijk het weilandzand van de puntlaarzen poetsen en hun Rock’n Roll gut feeling naar de Nederlandse clubs brengen! 

70’s spirit, diepgeworteld in Oost-Nederland. Tricklebolt is een schurend sonisch oergevoel, als een kruisbestuiving van Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Waan je in een Easy Rider road trip met ruwe gitaren, zwevende Hammond- tapijten en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers, terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt. 

Voor deze show heb je naast een toegangsbewijs ook een coronatoegangsbewijs nodig bij de entree. Wil je hier meer over weten? Klik dan op onderstaande knop:
Meer info over het Coronatoegangsbewijs