za 04 nov

Navarone

Soulvolle seventies grunge

Tickets bestellen

Informatie

  • Datum za 04 nov 2017
  • Aanvang 19:30
  • Open 19:30
  • Voorverkoop €13,95
  • Avondkassa €17,50

Navarone is een veelzijdige Nijmeegs-Amsterdamse rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternative rock. Denk aan de classic rock, blues rock en progressive rock uit de jaren 70 (Led Zeppelin, Pink Floyd) gemixt met het alternatieve maar poppy grunge/alternative uit de jaren 90 (Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana), afgetopt met een vleugje (stoner) van nu (QOTSA, Muse, Foo Fighters, Wolfmother). Echte authentieke Rock dus, met een hoofdletter R, waarbij spelplezier, vakmanschap en interactie met het publiek hoog in het vaandel staan. Voeg dit samen met een enorm energieke en sterke live-reputatie en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands.
 
Hun eerste twee studio albums ‘A Darker Shade Of White’ (2012) en ‘Vim & Vigor’ (2014) werden zeer enthousiast gevierd door zowel pers en fans en op 20 januari 2017 verschijnt dan eindelijk het langverwachte derde album ‘Oscillation’, opgenomen door Joost van den Broek (o.a. Epica en Xandria) en uitgebracht door het Duitse Rodeostar Records. Deze nieuwste release bevestigt niet alleen de uitstekende reputatie die het kwintet inmiddels heeft opgebouwd, maar het katapulteert de band zelfs naar een nog hoger niveau in termen van composities en productie. Oscillation is namelijk niet zomaar een derde album, het is een klein meesterwerk, een goed voorbeeld van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is unaniem: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst in de palm van hun handen.

Live beesten
Navarone speelde al op festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Colors of Ostrava (CZ), Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At Sea, Paaspop, Appelpop, Huntenpop en verschillende bevrijdingsfestivals.

Verder verzorgden ze supports voor o.a. Extreme, Golden Earring, Uriah Heep en Rich Robinson, traden ze 2 keer op op de SENA Guitar Awards en deden ze al verschillende eigen Nederlandse headliner clubtours. Ook namen ze deel aan de Classic Rock Roadshow in Duitsland (georganiseerd door Classic Rock Magazine) met shows in Hamburg, Koln, Frankfurt, Munchen, Berlijn en deden ze een tour van tien shows in Spanje.

Jack Daniels riep Navarone in 2013 al uit tot Future Legends en maakte in samenwerking met Vice een mini-documentaire over de band. Met het nieuwe album ‘Oscillation’ lijkt het erop dat we het woordje ‘Future’ zelfs wel weg kunnen laten en de heren zullen dit in 2017 live zeker gaan bewijzen tijdens hun eigen clubtours in o.a. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. 

De voorverkoopprijs, zoals weergegeven op deze pagina, is zonder verborgen servicekosten (fees). Tickets worden ook verkocht in De Pul tijdens openstellingen. Daarbij hanteren we het vaste bedrag van 50 eurocent voor servicekosten. Het kan dus zijn dat de servicekosten online hoger zijn, dan wanneer je in de weken voorafgaand aan het optreden je kaartje koopt in De Pul. ‚Äč