vr 18 sep

New Cool Collective (NED)

Dansé Dansé

Informatie

  • Datum vr 18 sep 2020
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs €21
    incl. € 2 servicekosten
  • Avondkassa €21

Het is 1993, als in de Amsterdamse Soul Kitchen Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen aan het draaien is, speelt Benjamin. Uniek. Inmiddels, ruim 25 jaar later is uit dit zaadje het achtkoppige New Cool Collective ontsprongen. Ontelbaar veel hippe clubs en festivals over de hele wereld hebben kennis gemaakt met de vaste achtkoppige bezetting of zelfs met de negentienkoppige bigband. Samenwerkingen met Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame zijn geweest en nog steeds weet New Cool Collective te verrassen. 

In 2018 werd het 25-jarig bestaan groots gevierd in een uitverkochte Melkweg, waarna de band weer opnieuw de studio indook. Op de nieuwe plaat Dansé Dansé wordt teruggegrepen naar waar het allemaal begon: de dansvloer! Het resultaat is een dansbare mix van 80’s drumcomputers, quirky synths en Afrikaanse ritmes. Dansé Dansé is alweer het eenentwintigste album van New Cool Collective en vloeit voort uit de EP, die ze in de zomer van 2019 uitbrachten. Na een eerste tournee blijft New Cool Collective doorpakken met ook een show in De Pul. Laat je overrompelen en in beweging zetten. 

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.