zo 12 dec

Nicci Nova & Nooke

Deze show gaat door!

Informatie

  • Datum zo 12 dec 2021
  • Open 13:30
  • Aanvang 14:00

Nicci Nova en haar vriendin Nooke staan samen op het podium van De Pul. In verband met de huidige maatregelen is deze show verplaatst naar de middag. 

Nicci Nova
Nicci Nova is muziek en poëzie. Nederlandstalige liedjes die zweven tussen pop en kleinkunst. Naakt en kwetsbaar. Naast haar eigen liedjes en Spoken Word vertolkt Nicci graag de meest prachtige liedjes van anderen. Liedjes die gehoord moeten en nooit vergeten mogen worden. Zo bracht ze in het programma van Giel Beelen op NPO Radio 2 haar bijzondere versie van ‘Laat Me’. Een greep uit de reacties: “Kippenvel!”. “Ik houd niet van Ramses Shaffy, maar dit!”. “Beter dan het origineel!”

Op 12 november brengt Nicci Nova haar debuutalbum 'Zilver Gelijnd’ uit. "Ik verdwaalde in gedachten, verloor geliefden, verdronk in mijn angsten en verlangde naar wat rust. Een ander zou deze tijd maar al te graag uit het geheugen hebben gewist. Dat deed ik niet. Ik schreef alles op in mijn donkergroen gekleurde boekje, wat later een dagboek van gedichten en liedjes over angst, pijn maar ook hoop bleek. Met ‘Zilver Gelijnd’ neem ik je mee langs de rode draad in deze periode van verdwalen, verliezen, verdrinken en verlangen. Ervaar hoe de rode draad veranderde in een zilveren lijn.”

Nooke
Nooke is van alle markten thuis: zangeres, muzikant én modern danseres. Als vocals student aan de Rock Academie timmert deze van oorsprong Udense hard aan de weg. Bij de opnames van Nicci Nova in onderstaande video van 'Laat me' zie je Nooke ook terug als een van de achtergrondzangeresen bij NPO Radio 2.