zo 02 dec

Pestilence (NED)

Support: Graceless

Informatie

  • Datum zo 02 dec 2018
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:15
  • Ticketprijs 19,21
    incl. 1.21 servicekosten
  • Avondkassa €20

Pestilence is een legendarische, Nederlandse death-metalband, die wordt gezien als een van de innovators in de Death Metal-scene. De band uit Enschede draait al heel wat jaren mee. In 1986 zag de band het levenslicht en werd de eerste demo Dysentery opgenomen. Een jaar later kwam er nog een demo, waarmee de band de aandacht trok van Roadrunner Records. Met albums als ‘Malleus Maleficarum’, ‘Consuming Impulse’, ‘Testimony of the Acient’ en ‘Spheres’ weten zij fans van over de hele wereld te inspireren.  De band kende meerdere vocalisten. Eerst was er Martin van Drunen, die de band verliet om verder te gaan met Asphyx, waarna Patrick Mameli het stokje overnam op het album Testimony of the Ancients. Dat album zorgde voor de echte doorbraak en maakte van Pestilence een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nederlandse deathmetal-scene.
 
Inmiddels staat het aantal studio albums op acht en is de band nog lang niet klaar met muziek maken. De band stopte al twee keer, maar is sinds 2016 weer actief. Het nieuwe werk Hadeon is ijzersterk!

Support: Graceless
Graceless is en oldschool death/doom metal band uit Leiden. Opgericht door Remco Kreft, ook bekend als gitarist van Soulburn. In 2016 werd door hem opgericht uit het as van Nailgun Massacre en Xenomorph en brengt voornamelijk een primitief dark metal geluid, geinspireerd op bands als Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Coffins en Black Sabbath. In 2017 ondertekenden ze een contract bij Raw Skull Recordz voor hun debuutalbum Shadowlands. Voorafgaand aan de show van Pestilence beloven deze mannen alvast een stevige toon neer te zetten voor de rest van de avond.