do 01 mrt

Phil Campbell and the Bastard Sons (UK)

Support: Diggeth

Informatie

  • Datum do 01 mrt 2018
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00

Motörheads frontman Lemmy organiseerde in februari van 1984 een auditie om de nieuwe gitarist te vinden. Würzel en Phil Campbell kwamen als de twee beste gitaristen uit de bus, maar Lemmy moest nog steeds een keuze maken. Totdat hij ze samen hoorde spelen en ze gewoon alle twee onderdeel maakten van Motörheads.
 
De rest is geschiedenis. Campbell, Lemmy en de rest van Motörhead touren de hele wereld over en definiëren wat het rocksterren bestaan nu écht is. Tot die trieste dag in december 2015, Lemmy overleed en de band maakte bekend geen tours meer te doen.
 
Een jaar nadien pakt Phil Campbell de gitaar weer op. Samen met de Bastard Sons begint hij met touren en in 2018 komt er zelfs een album.

Support: Diggeth
Diggeth ontstond in 2004 nadat drummer Benjamin Kip de ex-gitarist van Wicked Mystic vroeg om wat te gaan jammen. Ondanks dat er niet de intenties waren om een nieuwe band te starten, kwam er zoveel tofs uit de sessies met invloeden van blues, metal en Southern Rock, dat er langzaam maar zeker toch iets vasts ontstond. De rauwe, frisse muziek met de stem van Harald te Grotenhuis van Wicked Mystic, de drums van Benjamin en Alco Emaus als bassist zorgen er toch voor dat een band werd geboren: Diggeth. 

Onder het motto:"we moeten helemaal niets en doen dit alleen voor onszelf" is een muziekstijl ontwikkeld die retestrak en af en toe heel sensibel gebracht wordt!