wo 06 mrt

Debatcentrum De Grens

Provinciale Staten café

Informatie

  • Datum wo 06 mrt 2019
  • Aanvang 19:30
  • Locatie Impuls

20 maart mogen we met z’n allen weer naar de stembus voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Een gelegenheid waar iedere rechtgeaarde democraat natuurlijk gebruik van maakt.
Om te kunnen stemmen moet je wél weten wat al die verschillende partijen willen. Daartoe kun je de partijprogramma’s doorlezen, maar helaas schiet dat er meestal bij in. Daarom organiseert Debatcentrum De Grens woensdagavond 6 maart een Politiek Café in De Pul in Uden.
 
Tafelgesprek en ‘zeepkist-toespraken’
De deuren gaan open om 19.00 uur en om 19.30 uur starten we – na het welkomstwoord – met een informatieve gespreksronde onder leiding van Kay den Teuling. Dit tafelgesprek wordt afgewisseld met ‘zeepkist-toespraken’ waarin alle deelnemende partijen 2 minuten krijgen om hun partij-ideeën uiteen te zetten. Tweede dijkgraaf Ernest de Groot, lijsttrekker van Water Natuurlijk verzorgt een column. Tijdens het centrale gesprek zullen onderwerpen aan de orde komen zoals: Q-koorts, N264, openbaar vervoer en drugsoverlast.
 
Marktplein met informatie-stands
Ook is er een soort van marktplein met stands ingericht waar de partijen zichzelf presenteren en waar je als bezoeker na afloop van de centrale presentatie met hen in gesprek kunt gaan. De partijen die zich tot nog toe hebben aangemeld, zijn: CDAD66GroenLinksLokaal BrabantOuderen AppèlPvdAPartij voor de DierenPVVSenioren Brabant en de VVD.
Gratis entree
Ga je stemmen 20 maart, maar ben je je nog aan het oriënteren op de vraag ‘wie jouw stem verdient’? Kom dan op 6 maart om 19.00 uur naar het Politiek Café in de Pul, Kapelstraat 13, 5401 EC Uden. De entree is gratis.