vr 26 nov

Pyro (NED)

Deze show gaat door!

Informatie

  • Datum vr 26 nov 2021
  • Open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Ticketprijs €10
    incl. € 1 servicekosten

DEZE SHOW KAN ONDANKS DE AANGESCHERPTE MAATREGELEN DOORGAAN! WEL ZAL DIT EEN ZITCONCERT WORDEN EN BEGINT DE SHOW EERDER DAN VOORHEEN GECOMMUNICEERD. HEB JE VRAGEN HIEROVER? MAIL DAN NAAR INFO@LIVEPUL.COM

Bas Soetens begon met PYRO om zijn paniekaanvallen in goede banen te leiden. Die therapie heeft gewerkt! Hij zit nu lekker in zijn vel en dat kun je in zijn nieuwe nummers terug horen. Die zijn vrolijker, meer poppy en helemaal van deze tijd. In zijn eerdere werk waren Foo Fighters, The Offspring en Kings Of Leon de voornaamste inspiratiebronnen, maar de nieuwe tracks zijn beïnvloed door bands als U2, Coldplay en OneRepublic. Er liggen drie nummers klaar die de komende maanden uitkomen. Ze zijn geschreven door Bas, die de hele muzikale basis – drums, (bas)gitaren en piano – zelf heeft ingespeeld. Niels Zuiderhoek (Kensington, Di-Rect) liet dit waar nodig door bevriende topmuzikanten aanvullen en zorgde voor een sprankelende, kleurrijke sound.

Deze zomer verschijnt de eerste single: Wiser. Die gaat over hoe je in een donkere periode belangrijke levenslessen opdoet, zodat je daarna beter en positiever met bepaalde situaties kunt omgaan. Precies zoals Bas het zelf ervaren heeft. De tweede helft van het jaar staat in het teken van optredens in clubs en op festivals. Live bestaat PYRO, naast Bas Soetens, uit Steef van Sambeeck (gitaar), Stein Soetens (bas) en Jules van der Heijden (drums). Wat vooraf ging… Op 25 januari speelde PYRO zijn eerste (en uitverkochte) headline show in de Effenaar in Eindhoven. Het begin van nog veel meer moois, zo was de bedoeling. En toen kwam corona… Maar Bas heeft sindsdien niet stilgezeten. In tegendeel. De afgelopen anderhalf jaar stonden voor hem in het teken van groei en ontwikkeling. Hij bracht de tweede PYRO-EP Coming Down uit, die heel goed werd ontvangen. Spotify nam meerdere tracks op in playlists als New Music Friday, Made In NL en New Alternative. Ook KINK, 3FM, Rob Stenders, Leo Blokhuis en Coen Swijnenberg voegden nummers aan hun playlists toe en de band speelde live bij Giel op NPO Radio 2. Ondertussen is Bas zijn tekstschrijf-skills aan het perfectioneren. Daarvoor volgt hij de opleiding Lyric Writing aan de prestigieuze Berkeley School of Music in de Verenigde Staten. Ook Music Hub Brabant heeft het talent van Bas onderkend. Hij is een van de artiesten die voor hun talentontwikkelingsprogramma zijn uitgenodigd.

Voor deze show heb je naast een toegangsbewijs ook een coronatoegangsbewijs nodig bij de entree. Wil je hier meer over weten? Klik dan op onderstaande knop:
Meer info over het Coronatoegangsbewijs