ma 15 apr

Lezing van de Bataclan

Door overlevende Ferry Zandvliet

Informatie

  • Datum ma 15 apr 2019
  • Open 20:00
  • Aanvang 20:00
  • Ticketprijs €11
  • Avondkassa €15

Ferry Zandvliet bezoekt met drie vrienden een concert in het Bataclan-theater in Parijs. Het is 13 november 2015. Tijdens de noodlottige avond schieten terroristen 89 mensen dood.
De gebeurtenis zet Ferry’s leven op zijn kop. Maar maakt van hem vreemd genoeg ook een gelukkiger mens. Hij merkt namelijk dat praten over zijn ervaring helpt. Niet alleen om het trauma te verwerken, maar ook om anderen te inspireren.

Inmiddels geeft Ferry regelmatig lezingen en is hij een veelgevraagd spreker. Hij laat zijn publiek zien hoe je uit iets negatiefs iets positiefs kunt halen. En hoe je een gelukkiger mens kunt worden na welke tegenslag dan ook.
Het verhaal van Ferry gaat niet over Parijs, maar over overleven en verrijking. Het beschrijft een verwoede strijd tegen polarisatie en radicalisering. En neemt je mee in het hoofd van een terreurgetroffene die weigert slachtoffer te zijn van zijn ervaring.

Ferry ziet het als zijn missie de wereld minder boos te maken en mensen in laten zien dat het geen zin heeft om in de slachtofferrol te blijven hangen. Na welke tegenslag dan ook, groot of klein.
In Ferry’s eigen woorden:

“Jij creëert je eigen geluk. Je bepaalt zelf hoe gelukkig je bent met het leven dat je hebt! Filter negativiteit uit je leven en omring je met mensen die het beste in je naar boven halen.”