za 24 feb

Roxeanne Hazes & Nieuwegrond (NL)

Een kleurrijk feest

Informatie

  • Datum za 24 feb 2018
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30

Roxeanne Hazes en Nieuwegrond brengen je samen in de 80's vibe, waar je niet meer vanaf komt. Roxeanne Hazes is natuurlijk geen onbekende naam, maar ook Nieuwegrond met de toetsenist van Donnerwetter en de zanger van Toe Maar. 

Al 10 jaar is Roxeanne Hazes bezig met optreden, een decennium waarbij ze met onder andere het steevast uitverkochte Holland zingt Hazes en andere shows heel Nederland en België laat genieten met de muziek van haar vader. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Vanaf haar 14e schreef ze al nummers voor het album van haar broertje. En 2 jaar geleden begon ze voor zichzelf te schrijven. Je merkt al snel dat ze een eigen manier van schrijven heeft, wat dit vernieuwend maakt. “Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

Eerder dit jaar kwam al het prachtige ‘Ballade van de Moord’ met Thijs Boontjes Dans- en Showorkest uit. Nog even vijf keer de Ziggodome vol Hazes fans plat spelen om vervolgens haar eigen single ‘Ik Was Toch Je Meisje’ uit te brengen, welke momenteel heel goed gaat op radio en streams. Haar debuut album verschijnt na de zomer en daar komt meteen een landelijke tour bij kijken, terwijl ze tegelijk tot de nieuwste huisband van De Wereld Draait Door is uitgekozen. We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat we nog veel van deze brunette gaan horen.

Nieuwegrond
Nieuwegrond is verkoelende, eigenzinnige Nederpop met een elektronisch jaren 80-randje. De catchy sound neemt je mee naar witte stranden en je waant je in een wereld van cabrio's, cocktails en coupe soleil. Pakkende teksten doen denken aan Doe Maar en de muziek klinkt als de soundtrack van Miami Vice, kortom een perfecte mix die we in Nederland nog niet eerder hebben gehoord. F#ck die gure herfstregen want vanaf nu schijnt de zon weer! Kom eens ff uit die winterdip!