zo 28 okt

Singer Songwriter Sunday (NED)

Met Nona en Glenn Foreman

Informatie

  • Datum zo 28 okt 2018
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:30
  • Ticketprijs 11,30
    incl. 1.30 servicekosten
  • Avondkassa €15

Singer Songwriter Sunday is dit seizoen weer terug met knusse zondagmiddagen vol prachtige muziek. Tijdens de elfde editie, op zondag 28 oktober, staat onder andere Nona en Glenn Foreman op het programma. Bij Singer Songwriter Sunday maak je De Pul mee op de meest intieme manier. Bezoekers staan niet, maar zitten lekker op een stoel, omringd door kaarslicht en gezelligheid. Tussen de optredens door kunnen bezoekers genieten van heerlijke kleine gerechtjes voor een lage prijs. Kortom: een heerlijke zondagmiddag om lekker knus van te genieten in De Pul. 
 
Nona
Nona kreeg de muziek mee van thuis, een thuis dat eerst lag in een Brabants dorp dat niemand kent, daarna op de camping van Boekel, vervolgens in Uden en daarna vooral in de Brabantse platenzaak van haar ouders, onder de piercingstudio van haar vader.

Toen Nona in de tweede klas van de middelbare school zat, overleed haar vader. Plots, op zijn vijftigste, aan een hartaanval. Wat volgde waren jaren van onrust. Rebellie, puberen, van school gestuurd, (“Ik was een boos en heftig kutkind”), wat jaren in een kledingwinkel, een tijd samen met haar zus op Curaçao, waar ze werkte op een vakantiepark en in een whiskybar. Lachend: “We zijn daar ontslagen. Drie keer, zelfs. Maar we hebben het wél leuk gehad.”

Ze ging na omzwervingen aan de slag op de Herman Brood-academie, waar haar muzikale carriere echt begon te wortelen. Deze zomer kwam haar single ‘It’s Alright’ uit, die duidelijk werd opgepikt door de radiostations. Nona is begin twintig, maar wel een twintiger met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend. Je kunt je verkleumde handen warmen aan iedere zin die Nona zingt, vanaf de vervallen nachtclub-grandeur waarmee ze ‘sealed my lips’ uitspreekt in de dampende albumopener en single ‘It’s Alright’.

Glenn Foreman
Glenn Foreman is de winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2018. In een vol Paradiso ging er een wereld voor hem open. De droom, die hij eigenlijk al jaren heeft, werd in zijn hoofd en op dat podium een zekerheid: ‘Dit is wat ik moet doen’. Zijn muziek wordt geïnspireerd door een opmerkelijk trio. Nick Mulvey, de succesvolle singer-songwriter, Toon Hermans (‘hij is grappig en tegelijkertijd bloedserieus en kan 20 seconden zijn mond houden en toch een zaal om zijn vinger winden, ik kan hier zo veel van leren’) en Jim Croce, een Amerikaanse zanger uit de jaren zeventig die met zijn lieve en ronde verhalen zijn liedjes schreef als een grappige korte film.

Glenn heeft het voordeel dat de Engelse taal hem met de paplepel is ingegoten door zijn Engelse vader. Dat hoor je. Ook in zijn persoonlijke muzieksmaak: The Verve, The Beatles en Oasis zijn voor Glenn graag gestreamde gasten. Glenns muziek is ultiem vrolijk of ultiem droevig en dit zegt veel over zijn karakter: er zit niet veel tussenin. Je zou Glenn ‘onrustig’ kunnen noemen. Soms helpt ritalin hem de pieken en dalen wat uit te balanceren. Het levert serieuze en soms grappige onzin op in zijn nummers. Het is diep, maar er mag ook gelachen en gedanst worden.

Glenn: ‘Ik ben nog niet helemaal klaar, maar ik wil graag veel leren, problemen zelf fixen en beter worden’. Ondertussen bleek Glenn’s muziek ruimschoots voldoende om een volle Paradiso aan zijn lippen te krijgen. Glenn werkt nu aan de opnamen van zijn eerste EP. ‘Ik zing de longen uit m’n lijf voor je en speel m’n vingers naar de klote’. ‘Ten eerste omdat ik het cool vind dat je me komt checken. Ten tweede omdat ik je wat te vertellen heb. En tenslotte omdat ik wil dat we elkaar blijven zien… Bye Bye for now.

ESK-ESQUE
ESK-ESQUE speelt rauwe garageblues alsof ze rechtstreeks uit de katoenvelden zijn komen lopen. Met kronkelende stem, authentiek gitaarspel, vuig stampwerk en een grillig stuwende baritonsax komen bezoedelde verhalen tot leven. Al meedeinend en meestampend kom je in een wereld vol huichelachtig samenspel tussen geliefden en de duivel. Of zie je jezelf op een verlaten station waar de trein steevast aan voorbij rijdt. Kortom: rauwe Blues met flarden van Rhythm & Soul en Garage Rock.

Alexandra Dekker
Alexandra Dekker is een beginnend singer/songwriter. De jonge muzikant focust zichzelf op onafhankelijkheid. Nadat ze veel heeft gespeeld in rock bandjes, slaat ze nu een andere weg in. Een weg waar zij meer ruimte vrijmaakt voor zichzelf. Dekker studeert momenteel zang aan het Rock City Institute in Eindhoven. Waar ze hard en gemotiveerd haar toekomstbeeld probeert te evenaren.

WIL JIJ DRIE KEER GENIETEN VAN DEZE ZONDAGMIDDAG? KOOP NU EEN PASSEPARTOUT VOOR DRIE EDITIES SINGER SONGWRITER SUNDAY. KLIK HIER