zo 14 jan

SINGER SONGWRITER SUNDAY #11 (NL)

Gerson Main, Jeanne Rouwendaal & Second Aid Kit

Informatie

  • Datum zo 14 jan 2018
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:30

Op zondagmiddag lekker genieten van vier te gekke Singer Songwriters, met dit keer onder andere Gerson Main. Second Aid Kit en Robert den Hartigh! De Grote Zaal wordt omgetoverd tot een knusse en gezellige woonkamer. Er zijn weer heerlijke wijnen door Wijnhuis Uden geselecteerd en tevens kan er tegen een kleine vergoeding een heerlijke kop versbereide soep gegeten worden!

Gerson Main
Gerson Main. Main's gezicht en stem komt je misschien bekend voor van zijn optredens met Akwasi, Dio en Typhoon én zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland in 2015. 

Met zijn dansbare, Nederlandstalige lichtjes in dichterlijke vorm, krijgt hij het publiek in beweging. Na een tournee met zijn debuutalbum 'De Slechtse Singer-Songwriter van Nederland', is hij terug om de Nederlandse podia te veroveren.

Jeanne Rouwendaal
Jeanne Rouwendaal is sinds haar tiende levensjaar bezig met muziek. Van slagwerk in een orkest tot bassen in een meiden rockband tot zingen in een punkband: ze heeft het allemaal gedaan. In 2014 won Jeanne de publieksprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso, Amsterdam. Nog geen jaar later nam Jeanne deel aan de Popronde, waar zij een van de tien meest geboekte acts was. In januari 2016 vertrok zij voor een maand naar Australië om daar haar tweede EP (opvolger van eerste EP ‘No’, 2014) op te nemen. Jeanne’s EP ‘Getting Close’ is in het voorjaar uitgebracht. De EP werd opgepakt door verschillende internationale afspeellijsten van Spotify, gerelateerd aan koffie (o.a. ’t Koffiehuis en Barista Blend). Geïnspireerd door het daaruit voortvloeiende succes is de “Koffie & Concert Tour” opgezet. Vanaf december zal Jeanne drie maanden door Nederland en België touren. 

Jeanne’s repertoire, (haast) altijd gespeeld op haar elektrische gitaar, varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot rauwe nummers met een mening. Alle nummers hebben echter een ding gemeen: ze komen recht uit haar hart, te horen in haar stem en teksten. 

Second Aid Kit
Een jaar geleden ontmoetten Janique en Kiki elkaar tijdens de Singer Songwriter Sunday in de Pul, beiden met een andere act. De vonk sloeg snel over toen ze erachter kwamen dat ze een liefde delen voor de muziek van het Zweedse folk duo First Aid Kit en zo werd Second Aid Kit geboren.
 
Janique is doorgaans met haar wederhelft Niels op het podium te zien als ‘Janique & Niels’, waarmee zij al te zien was in Tivoli en het Doornroosje. Maar ook op festivals als Festyland en 7th Sunday waren hun jazzy-, bluesy- popliedjes al te horen. Kiki staat gewoonlijk alleen op het podium, speelde bij o.a. Festival Mundial, Radio Veronica en NPO Radio 2. Ze tourde in 2017 mee met de Popronde, bracht haar debuut EP uit en doet nu mee met de Grote Prijs van NL.
 
Op 14 januari bundelen zij hun krachten om de prachtige liedjes van First Aid Kit ten gehore te brengen in De Pul. Verwacht veel samenzang in sferische nummers met sterke melodieën.

Robert den Hartigh
Den Hartigh stond al eerder op Singer Songwriter Sunday met Cil Somers. Zondag doet hij het solo, maar even muzikaal en mooi.