zo 17 feb

Singer Songwriter Sunday (NED)

Met o.a. a balladeer - Rens Ouburg - Josephine (B) - Kúla

Informatie

  • Datum zo 17 feb 2019
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:30
  • Ticketprijs 11,30
    incl. 1.30 servicekosten
  • Avondkassa €15

Zondag 17 februari staat alweer de laatste Singer Songwriter Sunday van het seizoen op het programma met dit keer optredens van o.a. a balladeer, Josephine (B)Rens Ouburg en Kúla.

Singer Songwriter Sunday
De Pul op de meest knusse manier; in een intieme huiskamersetting omringd door kaarslicht en gezelligheid kun je zittend genieten van de meest fantastische muzikanten. Tussen de optredens door zijn er superlekkere kleine gerechtjes voor een lage prijs te koop en staan er Speciaal Bieren en heerlijke wijnen van het Wijnhuis op de kaart. Kortom: een fantastische zondagmiddag in de huiskamer van De Pul!

A Balladeer
Marinus de Goederen, alias a balladeer, staat bekend om zijn verhalende liedjes met de meest uiteenlopende teksten. Zo zingt de frontman van de band a balladeer over presidentsvrouw Jackie Kennedy, pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. In het verleden verzorgde A Balladeer de voorprogramma's van Live, Keane, Saybia en BLØF. De band werd voor zowel een TMF Award als een 3FM Award genomineerd en kreeg in 2007 door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld. Een jaar later werd a balladeer genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album. In maart 2010 verscheen het tweede album Where Are You, Bambi Woods? in Amerika.

Josephine (B)
Met haar wondermooie hese stem zoekt Josefien een eigen weg weg in het muzieklandschap, zwevend tussen pop en soul. De term "singer-songwriter" leek nog nooit zo ontoereikend. Beïnvloed door artiesten als Alice Phoebe Lou, Amy Winehouse en Alabama Shakes tracht ze in haar songs een persoonlijk verhaal te vertellen, dit alles met een groovy sausje erover. 

Rens Ouburg
Rens Ouburg begon zijn muzikale carrière op 13-jarige leeftijd als gitarist van meerdere lokale bands uit de omgeving "Noord-Noord-Brabant". Eenmaal opgepikt door de bare-foot boogie showmaster Andy Frasco kreeg hij de kans om de wereld rond te toeren in een energieke live-band. Met deze ervaring op zak koos hij ervoor om na enkele jaren zijn eigen pad te gaan. De Royal Engineers die door hem als song-writer werden versterkt bezochten landen als Spanje, China en Frankrijk om de ervaring en de volgelingen uit te breiden, maar de exotische uitstapjes en de Nederlandse radio-hit "Aeroplane” boden niet voldoende voldoening voor creatieveling Rens Ouburg. Door te ontdekken wat er als solo muzikant in hem schuilt duikt hij vanaf 2019 als singer-songwriter de planken op om zijn zelfgeschreven songs voor het eerst voor publiek ter gehore te brengen. Door zijn ziel en zaligheid hierin te leggen kan hij zijn energie in de catchy nummers en zijn gevoel in de ballads allemaal kwijt. Kortom een rasmuzikant die publiek hoe dan ook altijd weet te boeien.

​Kúla
Kúla is een Udens duo bestaande uit Anouk van Grunsven (18 jaar) en Puck Zegers (15 jaar). Ze hebben zich recentelijk gevormd als muzikaal duo en zijn bezig met het veroveren van lokale podia. Het duo focust zich op sfeervolle akoestische popnummers met een hint van country/folk. De emotie in de muziek staat centraal, waardoor je helemaal weg kan dromen in de sfeer van de muziek. Deze middag zullen ze vooral covers, maar ook originele content laten horen.