zo 27 okt

Singer Songwriter Sunday #14

Met Judy Blank, Olaine Sunrise & Kit for the Delicate

Informatie

  • Datum zo 27 okt 2019
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:30
  • Ticketprijs 11,30
    incl. 1.30 servicekosten
  • Avondkassa €15

In het najaar wordt de Pul weer gevuld met de warmte van mooie intieme muziek tijdens onze Singer Songwriter Sundays.
Tijdens deze eerste editie in het nieuwe seizoen staan Kit for the delicate, Tom Watts, Olaine Sunrise en Judy Blank op het programma.

Kit for the Delicate
Kit for the Delicate beweegt zich door een landschap van sferen en emoties waarover zij vertellen in intieme liedjes.
Kit For The Delicate is een Arnhems duo dat sinds juli 2017 bestaat uit Miriam Moczko en Coert de Boe. Beiden hebben diverse bands en soloprojecten achter de rug en bundelen nu hun krachten. Liedjes worden door zowel Miriam als door Coert geschreven en gezongen. Met subtiele begeleiding op viola (Miriam) en gitaar (Coert) is dit een prachtige samensmelting van klanken!

Tom Watts
De 23 jarige singer-songwriter Tom Watts (Wullems) mengt traditionele songwriting met elektronische samples en een modern popgeluid, waarbij de gitaar vrijwel altijd aan de basis staat. Hij haalt zijn inspiratie uit rauwe, soulvolle stemmen en ‘Heartfelt’ songteksten. Dit probeert hij in zijn eigen muziek ook sterk naar voren te laten komen. Een warm en natuurlijk stemgeluid kenmerkt de karakteristieke zang van Tom. Door een zelfbewuste stijl sluit zijn look naadloos aan bij zijn sound. Hij speelde voorheen als gitarist bij Hard2Get (Voice of Holland, winnaar kunstbende). Na 2 jaar intensief te hebben gespeeld met deze coverband is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk. Tom werkt momenteel aan zijn debuut EP. Deze zal naar verwachting eind 2019 uitkomen. Met zijn rauwe stemgeluid en unieke gitaarsound staat hij aan de vooravond van wat belooft een mooie carrière te worden.

Olaine Sunrise
Olaine Sunrise is Marjolein Kooijman, die je kunt kennen van The Gathering, Le Dimanche of The Sugarettes. Na jaren in bands stapt ze nu zelf in het licht. Haar warme, compacte liedjes komen als kleine schilderijtjes tot leven. Folky muziek voor dromers, melancholiek, romantisch of gewoon vrolijk, pakkend gitaarspel en melodieën die je bijblijven. Denk Heather Nova, Feist, Fink of Ane Brun.

Judy Blank
Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander zuidelijk Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar bluesy americanaliedjes. De broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van niemand minder dan Elton John.

"This young girl sang some songs that made my heart drum. If
she was anywhere around me, I’d go see her every night"
- Seasick Steve

Wil jij naar alle Singer Songwriter Sundays van dit seizoen? Bestel dan hier met korting jouw kaartje voor alle drie de edities dit seizoen