zo 25 okt

Singer Songwriter Sunday #17

Met o.a. KAFKA & YVI

Informatie

Inmiddels zijn al onze concerten zittend, omdat de wereld om ons heen zo ongelooflijk is veranderd de afgelopen periode. Gelukkig verandert een ding niet: ook in ons nieuwe seizoen geniet je weer van Singer Songwriter Sundays. Gewoon op een stoel, wegdromen en de wereld om je heen eventjes vergeten met fantastische Singer Songwriters. Soms bekend, soms een verborgen parel, maar altijd memorabel. 

KAFKA

KAFKA is de tweekoppige band van Dafne Holtland en Frank van Kasteren, een samensmelting van muzikale tegenstellingen. 
Zij: een hemelsblauwe stem. Zo ‘up’ als het maar kan. Licht, lyrisch, rond en harmonisch, en toch brutaal als rock en roll. Geef haar een instrument en ze spéélt, met evenveel kindse onbevangenheid als training in de vingers. Dat krijg je als je klassiek leert, wordt geslepen door lichte (pop)muziek en techniek, ‘jeu’ en improvisatiekunst meeneemt uit de theaterwereld.

En hij dan? Frank van Kasteren. Alternatieve liedjesschrijver. Een ambachtsman op welk instrument dan ook, ongepolijst maar vakkundig, en met het perfectionisme van een componist. Zoekt de verrassing van muzikale contrasten op, zet er rauwe beats onder en schaaft tot het klinkt zoals het moet. Door de wol geverfd als schrijver van liedjes, gitarist in verschillende bands en met mooie lp’s op zijn naam.

Breng die twee werelden bij elkaar en je krijgt KAFKA. Het muzikale hand-in-hand lopen van twee mensen die precies hebben wat de ander niet heeft. 
Hoe klinkt dat? Vrolijk én bedachtzaam. Soms bombastisch melodieus, dan weer gelaagd, zacht en bescheiden. Kafkaësk spannend, gevolgd door de harmonische conclusies waar je op hoopt. Met een lome rauwe ondertoon - ritmisch, gravend en opzwepend. 

YVI
In zijn eentje of met complete band zet YVI het ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. YVI schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl in de band-arrangementen de invloeden te horen zijn van Bon Iver en Elbow.

In November 2018 verscheen de documentaire over YVI genaamd ‘Soort van hetzelfde’ op NPO2. In datzelfde jaar deed YVI mee aan de Popronde en dit leverde 31 boekingen in 24 steden door heel het land op waaronder het eindfeest in de Melkweg. 2019 begint goed voor YVI: hij speelde in januari een uitverkochte show op het prestigieuze showcase festival Eurosonic. Op 11 april verscheen het debuutalbum van YVI in een volle Hedon Zwolle. Na een druk speelseizoen waarin YVI onder andere de support verzorgde van The Slow Show in een uitverkocht TivoliVredenburg, nam YVI in het voorjaar van 2020 zijn nieuwe EP op.

Aidan & the Wild
De Eindhovense act Aidan & the Wild neemt je mee op op een muzikale ontdekkingsreis met eigenwijs gitaarspel en een rauwe stem. Idolen als Ben Howard, John Butler en de Tallest Man On Earth, liefde voor mythes en enorme toewijding aan de gitaar komen samen in de sound van Aidan & the Wild.