zo 27 dec

Singer Songwriter Sunday #18

Met Lorrèn, EYSIR & Daniel Cane

Informatie

Gewoon op een stoel, wegdromen en de wereld om je heen eventjes vergeten met fantastische Singer Songwriters. Dat is Singer Songwriter Sunday. Soms bekend, soms een verborgen parel, maar altijd memorabel. Volledig coronaproof, maar vertrouwd. Deze achttiende editie staan Lorrèn, EYSIR en Daniel Cane op het podium van De Pul.

Daniel Cane

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop. In vijf jaar tijd wist Daniel menig hart te veroveren. 650+ optreden door heel Nederland en een klein stukje Belgie, een waanzinnige debuut EP Ivory, en voorprogramma’s van oa The Golden Earring, Bløf, De Dijk, Fink, Danny Vera en meer. Je kon Daniel ook vinden op Lowlands, Pinkpop tijdens de Popronde of gewoon intiem in je huiskamer. Niks is deze knuffelbeer te gek. Entertainment pur sang. Daniel zingt zijn zware verhalen vol emotie, maar zorgt er ook voor dat iedereen die naar de show komt zich thuis meteen thuis voelt. De leukste muzikale rollercoaster die je mee hebt gemaakt. Het jaar 2019 staat in teken van nieuwe muziek, zo kwamen singles “Wolves”, “Hold On” en “Falling in Reverse” al uit en haalde verschillende playlists waaronder “New Alternative” van Spotify.

EYSIR
Robert Siroen en Hartog Eysman leerden elkaar kennen op het conservatorium in Arnhem. Ze schrijven samen nummers sinds 2017. Hun liedjes zijn eerlijk en puur, maar tegelijk warm en soulful. De invloeden lopen uiteen van 70’s jazz en soul, tot Bill Withers en Jimi Hendrix. En op de achtergrond klinkt altijd ergens de Blues door. In april 2020 verscheen hun debuut “I Came Here To Dream”. Mooie liedjes, waarin het soms juist gaat om de stilte tussen de noten.

Lorrèn
‘’You can’t change the flow of the river’’ en zo’n natuurkracht is Lorrèn. Geboren om te zingen, dat voel je als je haar hoort en je voelt het als je haar live ziet zingen. Je hoort rauwheid, warmte en veelzijdigheid in haar stem die je meteen raakt. Lorrèn weet bekende en vertrouwde thema’s in een nieuw licht te zetten en haar eigen draai aan te geven. Haar liedjes gaan over alles wat het leven te bieden heeft. De zoektocht naar geluk en vrijheid, ups en downs, liefde en de kracht van een positieve mindset. Songs die je keihard mee wilt zingen en die je daarna achterlaten met een heerlijk gevoel.

Lorrèn stamt uit een muzikale familie. Muziek maken en zingen stond centraal in hun leven. Vader is jazzviolist en scatvocalist. Moeder, oudere zus en Lorrèn zelf zingen erop los. Muziek is altijd een rode draad in haar leven geweest. Van het meedoen met de Wicked Jazz Sounds familie- waar ze tijdens talloze clubavonden op jonge leeftijd leert het publiek mee de hoogte in te nemen- tot bijzondere concerten waar ze het publiek muisstil krijgt door haar bijzondere stem en stage presence, en dit is pas het begin.