zo 06 feb

Singer Songwriter Sunday #20

Deze show gaat door! met Lucas, Kafka & Graeme James

Informatie

  • Datum zo 06 feb 2022
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:30

Met Singer Songwriter Sunday vieren we livemuziek met een middag vol fantastische akoestische acts én heerlijke hapjes en drankjes. Dé perfecte zondagmiddag invulling voor in de winter. Tijdens deze twintigste editie staan Lucas, Kafka en Graeme James op het podium van De Pul.

Lucas
Lucas schrijft over de menselijke noodzak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Eerlijk en kwetsbaar probeert hij een (muzikale) wereld van gelijkheid en sociale inclusiviteit te creëeren. Een beetje zoals MEROL, een beetje van Spinvis, een beetje van Annie M.G. Schmidt, maar ook Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens hoor je terug in Lucas’ muziek.

Graeme James
Graeme James uit Nieuw-Zeeland heeft meer met Nederland, dan je op het eerste oog zou denken. De Nieuw-Zeelander woonde in zijn jeugd lange tijd in Nederland en keerde onlangs terug om zich in Europa te settlen. In 2012 kwam James op straat te staan door gebeurtenissen buiten zijn eigen controle. Hij sliep in zijn auto en trad overdag op in Queenstown om de kost te kunnen betalen. Hij gooide het roer om, ging volledig voor zijn muzikale carrière en vertrok in 2018 naar Europa. Niet langer bang om te falen timmert hij met succes aan de weg als muzikant en tijdens Singer Songwriter Sunday #20 neemt hij je mee op zijn muzikale avontuur in onze zaal.

Kafka
KAFKA is de tweekoppige band van Dafne Holtland en Frank van Kasteren, een samensmelting van muzikale tegenstellingen. Zij: een hemelsblauwe stem. Zo ‘up’ als het maar kan. Licht, lyrisch, rond en harmonisch, en toch brutaal als rock en roll. Geef haar een instrument en ze spéélt, met evenveel kindse onbevangenheid als training in de vingers. Dat krijg je als je klassiek leert, wordt geslepen door lichte (pop)muziek en techniek, ‘jeu’ en improvisatiekunst meeneemt uit de theaterwereld.

En hij dan? Frank van Kasteren. Alternatieve liedjesschrijver. Een ambachtsman op welk instrument dan ook, ongepolijst maar vakkundig, en met het perfectionisme van een componist. Zoekt de verrassing van muzikale contrasten op, zet er rauwe beats onder en schaaft tot het klinkt zoals het moet. Door de wol geverfd als schrijver van liedjes, gitarist in verschillende bands en met mooie lp’s op zijn naam.

Breng die twee werelden bij elkaar en je krijgt KAFKA. Het muzikale hand-in-hand lopen van twee mensen die precies hebben wat de ander niet heeft. Hoe klinkt dat? Vrolijk én bedachtzaam. Soms bombastisch melodieus, dan weer gelaagd, zacht en bescheiden. Kafkaësk spannend, gevolgd door de harmonische conclusies waar je op hoopt. Met een lome rauwe ondertoon - ritmisch, gravend en opzwepend.