zo 18 dec

SSS: De Vlaamse Editie

Met Fiona Brown, Raman & His Trust Fund

Informatie

  • Datum zo 18 dec 2022
  • Open 16:00
  • Aanvang 16:00

Op 18 december staat Singer Songwriter Sunday volledig in het teken van onze Vlaamse zuiderburen. Met uitsluitend Vlaamse acts belooft het een zalige middag/avond te worden. De razendpopulaire RAMAN kreeg recentelijk aandacht door zijn Laurence Jones Tour en November artiest op Radio Willy. Rauwe talenten Fiona Brown en His Trust Fund sluiten ook aan om deze unieke Singer Songwriter Sunday een heerlijke avond te maken.

Raman
RAMAN. is rauwe emoties, no nonsense gitaargeluiden en melancholische instrumentale intermezzo’s. Eerlijke rock’n roll - met steeds een voet in de blues- en rootsgrond - en de hoge rollende stem van Simon Raman grijpen je vanaf de eerste noten bij je nekvel. Om je tot na het einde van hun gebalde live-set vast te houden.

De muziek begint ergens in de Gentse achterbuurten, een verinnerlijking van frontman Simon Raman. De back to basic allure vervult een ruwe maar soulvolle sound dat doet denken aan oudere zielen zoals Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger. Afwisselend akoestisch en elektrisch, hard uit het hart.

RAMAN. is niet meer aan zijn proefstuk toe. De band bewees als winnaar van Gents muziekconcours Jonge Wolven in 2016 reeds hun opkomend talent. Een groeispurt volgde, ze wonnen de publieksprijs op de Student Rock Rally 2017 en kaapten in datzelfde jaar de welverdiende hoofdprijs weg tijdens de finale van Oost-Vlaams rock concours Oost.best. Intussen deelden ze de affiche met Faces on TV, Flying Horseman, Compact Disk Dummies, Pavlove, Portland, ...

In 2018 werd muziekclub N9 hun muzikaal huis als artist in residence. Maturiteit en hun Gentse waarde werd bestendigd door de uitreiking tot 1e laureaat tijdens de uitreiking van de prestigieuze Karen Vernimmenprijs. In maart 2019 namen ze i.s.m. sound engineer Staf Verbeeck hun debuut EP ‘Birth of Joy’ op. Om in de gaten te houden.

Fiona Brown
Eind 2016 ziet EP Demons het eerste daglicht, met songs die gegroeid zijn vanuit de uitdaging om alles zelf te creëren en uit te werken zonder invloed van buitenaf. Fiona Brown, afgestudeerd als zangeres aan Codarts Roterdam, tourde na de release van Demons in binnen- en buitenland o.a. als support van Daan, Stuart A. Staples en tindersticks.

My Void wordt eind 2020 uitgebracht als voorloper voor het debuutalbum Mundane en is o.a. gedraaid op Radio 1, BBC Music Introducing Oxford, Sheppey FM en YMX radio London. Het is een zeer toepasselijke single die vertelt over de eenzaamheid van de huidige generatie.
De tweede single Stalkers, uitgekomen op 19 maart, schetst een wereld van onbevreesd verlangen, niet alleen geinspireerd door de film Stalkers van Tarkovsky, maar ook door de stalkers die tot op vandaag de spookstad Pripyat (Tsjernobyl) binnendringen om hun grenzen te verkennen.
Op 28 mei verschijnt debuutalbum Mundane op vinyl. Het album weerspiegelt de maatschappij op een warme, kleurrijke, maar ook kritische manier. Vanuit het gecultiveerde 'crazy' word je door cyberspace en climate strikes meegenomen naar onbegrensde liefde. Het zijn extreme, maar zeer realistische verhalen over de zoektocht van de mens.

Waar op Demons nog overwegend gitaren te horen zijn, is het op My Void meteen duidelijk dat Brown meer voor elektronische klanken heeft gekozen. Ze is daarvoor samen met haar man Staf Verbeeck in de productie gedoken en heeft voor een aantal songs ook samengewerkt met muzikanten Neil Fraser (tindersticks), Simon Casier (Balthazar), Steven Van Gelder (Geike, Driftwood) en Tom Barbier (Ozark Henry).

Live zal Fiona Brown met muzikanten Neil Fraser en Naomi Sijmons op het podium te zien zijn. Neil Fraser speelde ook al mee tijdens de tour van Demons, maar is uiteraard vooral bekend als gitarist van tindersticks. Naomi Sijmons, beter gekend als Rock Rally finaliste Reena Riot, maakt de bezetting compleet.

His Trust Fund
His Trust Fund is het geesteskind van songwriter Philippe François. De 34-jarige Antwerpenaar kan met het hand op het hart zeggen dat hij geen betere plaat had kunnen maken. Voor hem is dit album een jongensdroom die in vervulling gaat. In zijn nummers gedenkt François de oeuvres van Paul Simon, Bob Dylan, Nina Simone, Caetano Veloso. Artiesten van een vervlogen periode, die hem nog steeds het meest naar de keel grijpen en een vindingrijkheid en oprechtheid etaleren die verder durft te graven dan de oppervlakkige geëxternaliseerde monologen die volgens hem de hoofdmoot van de hedendaagse popmuziek opmaken. Er zijn dan ook vele ontdekkingen te doen op hun eerste full album. His Trust Fund blijft weg van vette en vuile beats, snijdende synths en onverstaanbare zanglijnen. In de plaats daarvan bedienen ze ons op ontroerende folkgitaarnummers, besprenkeld met zuivere vrouwenstemmen à la Cohen, kleurrijk elektrisch gitaarwerk in de trant van Bill Frisell en de nostalgische akoestische groove van contrabas en een allegaartje percussie instrumenten die bij tijd en wijlen haast Afro-Amerikaans aandoet.