vr 04 jan

Stoere Kinderen, Sterke Verhalen (NL)

Tickets reserveren

Informatie

  • Datum vr 04 jan 2019
  • Aanvang 13:30
  • Open 13:30
  • Locatie Kleine zaal
  • Voorverkoop €2,50
  • Avondkassa €2,50

Uden barst van de stoere kinderen. Speciaal voor deze durfals zetten we De Pul op z'n kop. Ben jij erbij? 

Jaap Robben & Benjamin Leroy maakten samen boeken over het stoere meisje Suzie Ruzie en de superheld Plasman. Bij deze eerste editie van Stoere Kinderen, Sterke Verhalen kun je daarom drolletjes vissen met badmeester Dikbuik, op de foto als een van de boekkarakters of meedoen aan de wedstrijd ruik het stankje. 

Natuurlijk hoort er ook muziek bij. Iedereen gaat zijn of haar eigen trommel versieren om daarna mee te doen aan de super vette enige echte Stoere kinderen Drumworkshop.

Jaap is schrijver/dichter en theatermaker
Hij wilde vroeger eigenlijk Afrikaan worden en archeoloog, maar dat liep gelukkig voor ons toch anders. Jaap schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Van september 2008 tot oktober 2010 was Jaap de Stadsdichter van Nijmegen. Inmiddels woont hij in een oude boerderij in een klein dorpje aan de Rijn in Duitsland, niet ver van Nijmegen. Of zoals sommige mensen zeggen: ‘niet in the middle of nowhere, maar daar nog achter.’

Benjamin Leroy komt uit België en werkt als illustrator
Het werk van Benjamin Leroy kenmerkt zich door een speelse mix van emotie, humor en absurdisme. Hij bouwt zijn tekeningen graag in lagen, waarbij je steeds iets nieuws kan ontdekken. Een detail zoals een hond die een boom omver plast, een beer met een bolhoed of een boot in de lucht. Sommige van zijn illustraties zijn bijna zoekplaten. Leuk om weten is dat hij zijn konijn Frits in al zijn boeken probeert te verstoppen.

Suzie Ruzie
In het voorjaar van 2016 verschenen drie prentenboeken over Suzie Ruzie, een reeks die Jaap en Benjamin samen maakten. Ze gaan over stinkvingers, schaartjes die honger hebben om te knippen en dikke badmeesters. Suzie Ruzie en het schaartjes, Suzie Ruzie en de Stinkvinger en Suzie Ruzie in het diepe. Alsof dat nog niet genoeg was kwam Plasman daar in 2017 achteraan. En dat vinden wij helemaal niet erg!

Algemene informatie:
Aanvang : van 13:30 tot 16:30 uur 
Entree: € 2.50, boven 18 jaar gratis 
 

Reserveren


We gebruiken deze gegevens enkel voor het reserveren van je kaartjes. Meer info vind je in onze privacy verklaring.