za 27 okt

Stoere Mannen, Sterke Verhalen

Voetbal Editie

Informatie

  • Datum za 27 okt 2018
  • Open 20:00
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs €10
  • Avondkassa €10

Sterk spul hè, die literatuur? In 'Stoere mannen, sterke verhalen' op 27 oktober van Bibliotheek Uden en De Pul komen ruige kerels vertellen over hun mooiste leeservaring, de beste boeken en absolute aanraders. Het is een initiatief van de bibliotheek en De Pul om goede verhalen en muziek bij elkaar te brengen. De wereld van rock ‘n roll bestaat immers uit vertellers van sterke verhalen. Zaterdag 27 oktober staat in het teken van voetbal. Columnist en schrijver Marcel van Roosmalen en ex-profvoetballer en muzikant Björn van der Doelen zijn te gast.

Björn van der Doelen
Na zijn profcarrière als voetballer (PSV, Twente, N.E.C.) koos Björn van der Doelen ervoor om zijn grote liefde te volgen: het maken van muziek. “Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat” (OOR) en “… een ster in wording in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre” volgens 8Weekly. Brabantse Americana is misschien de meest treffende beschrijving van zijn genre. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor een intieme setting: verhalend, sferisch en reikend tot het hart.

Marcel van Roosmalen
Marcel van Roosmalen (1968) is schrijver en columnist voor verschillende kranten en tijdschriften. Hij schreef een roman over zijn jeugd in Arnhem en Nijmegen en verschillende non-fictie boeken over voetbalclub Vitesse, Pim Fortuyn en zijn aanhang. Ook is hij geregeld te gast als Vitesse-watcher in het praatprogramma Voetbal Inside op RTL 7. Wat minder rock ’n roll is zijn nieuwste boek, 'Als het maar niet op ons lijkt' geschreven met zijn vrouw Eva Hoeke over de impact van het krijgen van een kind.

Na afloop, rond 23.00 uur, is er ook nog tijd genoeg om je eigen sterke verhalen te vertellen!

Entree: € 10,- bibliotheekleden en studenten / € 12,50 overige bezoekers