za 31 mrt

Stoere Mannen, Sterke Verhalen

Punkeditie

Informatie

  • Datum za 31 mrt 2018
  • Open 20:00
  • Aanvang 20:30

Sterk spul hè, die literatuur? In het nieuwe concept 'Stoere mannen, sterke verhalen' van Bibliotheek Uden en De Pul komen ruige kerels vertellen over hun mooiste leeservaring, de beste boeken en absolute must-reads.
Zaterdag 31 maart zijn de schrijvers Henk van Straten en Leon Verdonschot in De Pul te gast.

De rock ’n roll wordt verzorgd door de punkrock band Dowzer.

Henk van Straten
Henk van Straten begon als zanger in een hardcorepunkband om later de schrijver in zichzelf te ontdekken. Als journalist en columnist schreef hij onder meer voor de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2008 verscheen zijn eerste roman Ik ben de regen. Na vele romans volgde het veelgeprezen Wij zeggen hier niet halfbroer (2017).

Leon Verdonschot
Leon Verdonschot is journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist. In 1999 debuteerde hij als schrijver met De Heideroosjes, een Teringtyfustakkeband. Vele (muziekgerelateerde) boeken volgden. Zijn laatste twee boeken zijn VOS. Het leven van Luc De Vos en de bestseller RICO (over Rico Verhoeven), beide uit 2017.

Dowzer
Dowzer heeft in hun tienjarig bestaan een eigen stijl van punkrock gevormd, die barst van melodie en meerstemmige zang, maar ook knalt met power en diversiteit. Dowzer speelde eerder shows door heel Europa, zorgden dat hun platen van Breda tot aan Tokyo in de schappen terecht kwamen en bouwde ervaring op in voormalige bands zoals New Pokerface, Harsh Realms, This City Shines en Delychees. Dowzer is gegroeid tot een punkrock sneltrein die niet te stoppen is en jij niet moet missen!
Na afloop rond 23.00 uur is er ook nog tijd genoeg om je eigen sterke verhalen te vertellen!

Entree: € 10,- bibliotheekleden en studenten / € 12,50 overige bezoekers
Kaartverkoop online bij Bibliotheek Uden en in alle bibliotheekvestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken