vr 05 apr

Stoere Vrouwen Sterke Verhalen (NED)

Met Anneke van Giersbergen & ​Valérie Bongaarts

Informatie

  • Datum vr 05 apr 2019
  • Open 20:00
  • Aanvang 20:30

Dat vrouwen rock ‘n roll zijn weten de Bibliotheek en De Pul al lang. De tijd is meer dan rijp voor de allereerste editie van Stoere vrouwen, Sterke Verhalen. Geheel in het thema van de Boekenweek 2019 komen De Pul en de Udense Bibliotheek met een vervolg op ‘Stoere mannen, Sterke Verhalen’ en ‘Stoere kinderen, Sterke Verhalen’.

Anneke van Giersbergen
Zangeres Anneke van Giersbergen is misschien wel de stoerste vrouw van Nederland. Ze maakte indruk als frontvrouw van metalband The Gathering en volgt sinds 2007 haar eigen weg op muzikaal gebied. Betoverend was ze als Agua de Annique en verpletterend met haar huidige band VUUR, waarmee ze het land rond trekt. Ondertussen kwam er ook nog een muzikale jeugdvoorstelling gebasseerd op het kinderboek ‘De beer die geen beer was’. In De Pul zal ze tijdens Stoere vrouwen, Sterke verhalen niet alleen vertellen, maar ook een paar mooie liedjes spelen.

Valérie Bongaarts
Valérie Bongaarts is een bezige bij. Ze is niet alleen theatermaker en Programmeur Theater, Dans & Muziek bij LUX in Nijmegen, ook schrijft ze korte verhalen en gedichten. Ze stond op de podia van Onbederflijk Vers, Nijmeegse Poëziefeest en Dichters in de Prinsentuin. Tijdens Stoere vrouwen, Sterke verhalen draagt zij haar mooiste gedichten voor.

Op vrijdag 5 april begint om 20.30 uur het programma van Stoere vrouwen, Sterke verhalen. De entree bedraagt 10 euro voor bibliotheekleden en studenten en 12,50 euro voor overige bezoekers.