vr 07 dec

T99 + The Trongone Band (USA)

Roots night

Informatie

  • Datum vr 07 dec 2018
  • Open 20:30
  • Aanvang 21:00
  • Locatie Impuls
  • Ticketprijs 11,30
    incl. 1.30 servicekosten
  • Avondkassa 12,50

T-99
T-99 mag voor de blues en rootsrock liefhebber al geen onbekende meer zijn, want al meer dan 15 jaar geeft de band de rootsrock een lekkere schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. Het trio heeft inmiddels vier hoogwaardige (en steevast goed ontvangen!) albums en delen ze en passant podia met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat.

Dit powertrio speelt op vintage instrumenten met energie, passie en een unieke blend van muzikale stijlen die eigenlijk alleen maar te omschrijven zijn als "de T-99 sound". T-99 dendert op het randje van ontsopring maar blijft op de juiste track en zal ervoor zorgen dat je niet stil blijft staan!

The Trongone Band (VS)
Gevormd door de broers Andrew en Johnny Trongone met vader John Sr op bas, is The Trongone Band (tron-GO-knee) uitgegroeid van een familie-aangelegenheid ( ze speelden wekelijks uitverkochte shows in hun residentie in Richmond's Cary Street Café ) tot een volwaardige tourmachine met de toevoeging van toetsenist Ben "Wolfe" White en bassist Todd Herrington. Het kwartet is samengekomen om een ​​old-school en all-in-the-family-geluid te creëren dat doet denken aan de Allman Brothers, terwijl het nog steeds fris blijft met hun originele sound. De band speelt rootsy americana/country en klinkt als Blackberry Smoke en The Marcus King Band, waar ze nu ook de voorprogramma’s van spelen! Echt goede muziek, dat het verdient om ontdekt te worden.